Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, ο εκδότης Νίκος Χατζηνικολάου βγήκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και τοποθετήθηκε για την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis.

Κατά την τοποθέτησή του, ο εκδότης τόνισε ότι δεν έχει συναντηθεί ποτέ με τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή, υπογραμμίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπει τη φωτογραφία του στελέχους της φαρμακοβιομηχανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, έκανε λόγο για γελοίους ισχυρισμούς, οι οποίοι τον προκαταβάλλουν αρνητικά για τη βάση πάνω στην οποία έχει στηριχθεί η όλη υπόθεση.

Ο ισχυρισμός, ωστόσο, του εκδότη αποδομείται από τον ίδιο τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis αλλά και από έγγραφο το οποίο απέστειλε το FBI στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Ας θυμηθούμε τα όσα ανέφερε ο κ. Χατζηνικολάου

Κ. Φρουζής: «Συνάντησα τον Χατζηνικολάου δύο φορές»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής σε αποκλειστική συνέντευξή του στο zougla.gr αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, εκτός από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, έχει συναντήσει όλα τα υπόλοιπα πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η αναφορά του σε δύο συναντήσεις που είχε με τον ιδιοκτήτη του Real Group Νίκο Χατζηνικολάου. Μάλιστα, ο κος Φρουζής στη συνέντευξή του τονίζει πως στη συνάντηση με τον Ν. Χατζηνικολάου ήταν κι άλλα πρόσωπα, συνεργάτες του εκδότη.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα

Είναι απορίας άξιο γιατί ο εκδότης αρνήθηκε τις συναντήσεις του με τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή και μάλιστα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων που παρουσιάζει, ενώ είναι βέβαιο ότι αυτή η συνάντηση αργά ή γρήγορα θα επιβεβαιωνόταν, αφού η δικαστική διαδικασία είναι σε εξέλιξη!

FBI: Ο Χατζηνικολάου συναντήθηκε με τον Φρουζή 3 – 4 φορές

Αναφορά στο όνομα του κ. Χατζηνικολάου κάνει παράλληλα και το FBI με έγγραφο το οποίο απέστειλε στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. 

Τα στελέχη του FBI αναφέρουν ότι οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην εν λόγω ενημερωτική αναφορά βασίζονται σε εξέταση μαρτύρων, έγγραφα και λοιπό υλικό που αποκτήθηκε από την αμερικανική υπηρεσία, όπως και σε πληροφόρηση από τη Novartis Greece, επισημαίνοντας πως η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Στο έγγραφό του και το FBI διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Νίκου Χατζηνικολάου αναφέροντας πως ο εκδότης συναντήθηκε 3 – 4 φορές με τον Κωνσταντίνο Φρουζή στο γραφείο του τελευταίου.

Το έγγραφο του FBI

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο: «Ο ιδιοκτήτης της Real Media είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου, ένας διάσημος δημοσιογράφος με επιρροή. Ο Χατζηνικολάου συναντήθηκε με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, αντιπρόεδρο της Novartis, 3 – 4 φορές στο γραφείο του Φρουζή την περίοδο 2012-2014. Ο Χατζηνικολάου είχε εύκολη πρόσβαση στα Υπουργεία Οικονομικών, Άμυνας, Παιδείας, Υγείας και Ανάπτυξης. Ο Νίκος κανόνισε συναντήσεις ανάμεσα στα παραπάνω υπουργεία και τον Φρουζή. Σε αντάλλαγμα η Νovartis προχώρησε σε τεχνητή διόγκωση των τιμολογίων με τη Real Media. Για παράδειγμα, μία διαφήμιση για τη Real Media θα κόστιζε περίπου 2.000 ευρώ. Η Novartis για την ίδια διαφήμιση πλήρωνε 3.000 ευρώ. Η διαφήμιση ήταν νόμιμη. Ωστόσο, η τιμολόγηση ήταν αυξημένη. H Novartis πλήρωνε τα τιμολόγια απευθείας στη Real Media, έτσι ώστε η Real Media να πληρώνεται εντός τεσσάρων μηνών και όχι εννέα μηνών και με τη Real Media να μην έχει να πληρώσει προμήθεια στην εταιρεία Zenith για τη διαφήμιση».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Φρουζής: Με ποιους πολιτικούς συναντήθηκα

Στη συνέντευξή του στο zougla.gr, ο κος Φρουζής αναφέρει πως συναντήθηκε με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και τότε υπουργό Υγείας Άδ. Γεωργιάδη, τον τότε υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, τον τότε υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, ενώ δεν συναντήθηκε ποτέ με τον τότε υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμαρά Ευάγγελο Βενιζέλο, τον τότε υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο και τον πρώην υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Για τον νυν Ευρωπαίο επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο αναφέρει συγκεκριμένα ότι όταν αυτός ανέλαβε την αντιπροεδρία της εταιρείας ο Αβραμόπουλος έφυγε από το Υπουργείο Υγείας.

Ακούστε την αποκλειστική συνέντευξη του Κωνσταντίνου Φρουζή στο zougla.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης