Με θέμα το μεταναστευτικό και τις εξελίξεις στη Μόρια, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, θα βρεθεί σήμερα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, βασικό αντικείμενο των συζητήσεων θα είναι το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς η επίσημη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να παρουσιαστεί στο τέλος του μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος θα ενημερώσει τους συνομιλητές του για την κατάσταση στη Μόρια, έπειτα από την καταστροφή του ΚΥΤ και την πορεία των εργασιών προσωρινής στέγασης των προσφύγων και μεταναστών, καθώς και για την παροχή διεθνούς βοήθειας και για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αύριο ο κ. Κουμουτσάκος θα συναντηθεί με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, τον επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελευθεριών και Δικαιωμάτων των Πολιτών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ. Επίσης το απόγευμα θα συναντηθεί με τους Έλληνες ευρωβουλευτές των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην ελληνική Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης