«Διαδηλώσεις μπορούν να γίνουν με ήρεμο τρόπο και χωρίς αντιπαραθέσεις». Με αυτή τη φράση ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος θέλησε να δώσει το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει η Ελληνική Αστυνομία κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είχε το πρωί τηλεδιάσκεψη με φορείς της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων ο υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας προσπαθούν να στήσουν ένα πλέγμα ασφαλείας για τους υψηλούς προσκεκλημένους της ΔΕΘ, ενώ ήδη έχουν προγραμματιστεί δεκάδες συγκεντρώσεις, πολλές από αυτές αρνητών των εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ο κ. Θεοδωρικάκος στην εισήγησή του ζήτησε από τους συνομιλητές του να δημιουργήσουν ένα αρραγές μέτωπο λογικής που θα στείλει ισχυρό μήνυμα: «Η σημερινή τηλεδιάσκεψη στέλνει το μήνυμα ότι πρέπει όλοι να συμβάλουμε στην τήρηση της τάξης, της κοινωνικής ηρεμίας και της κοινωνικής γαλήνης και ιδιαίτερα στην προστασία της ζωής, της υγείας των πολιτών, καθώς είμαστε σε συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού και της προστασίας της περιουσίας των ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη, των εμπόρων και των μαγαζιών τους». 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε χαρακτηριστικά ότι τα εγκαίνια της ΔΕ «είναι αναμφίβολα μία σπουδαία ευκαιρία για μία δυναμική επανεκκίνηση, για μία δυναμική επιστροφή της Θεσσαλονίκης στην οικονομική και στην κοινωνική ζωή του τόπου και στη διεθνή παρουσία της ίδιας της πόλης και της χώρας. Είναι μια ευκαιρία να αυξηθούν η εμπορική κίνηση, ο τζίρος των καταστημάτων, των εταιρειών» . 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολοκληρώνοντας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Ελληνική Αστυνομία. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης