Τσακαλώτος: Με τις πολιτικές που στηρίζει η ΝΔ δεν μπορεί να στηριχθούν τα μεσαία στρώματα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020, 05:38
Τσακαλώτος: Με τις πολιτικές που στηρίζει η ΝΔ δεν μπορεί να στηριχθούν τα μεσαία στρώματα

Πολιτική εκδήλωση, παρουσία του βουλευτή και τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου, διοργάνωσε το βράδυ της Πέμπτης η νομαρχιακή επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε αναφορά στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, θέματα οικονομίας, τις επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διατυπώνονται στο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι».

Ο κ. Τσακαλώτος ξεκίνησε την ομιλία του θέτοντας τρία ερωτήματα σχετικά με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μεσαία τάξη, τα όσα είχε δεσμευθεί για την διαφάνεια κσι την αποτελεσματικότητα του κράτους και τα δικαιώματα, σημειώνοντας ότι τίποτα από όλα αυτά δεν υλοποιήθηκε, και πως ένα χρόνο μετά, «με τις πολιτικές που στηρίζει η ΝΔ, δεν μπορεί να στηριχθούν τα μεσαία στρώματα». Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο πρόσφατα ψηφισμένο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, κάνοντας λόγο για «απαγόρευση των κινητοποιήσεων»:

«Υπάρχει κρίση δημοκρατίας. Οι δεξιοί έχουν δύο φύσεις: απεχθάνονται τα κοινωνικά δικαιώματα ως εμπόδια στα κέρδη - και δεύτερη φύση τους είναι ο αυταρχισμός. Με τη βαθειά κρίση που βιώνουμε, είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις, και αυτό που κάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι να τρομοκρατήσει τον κόσμο να μη βγει στους δρόμους» είπε ο κ. Τσακαλώτος. Στη συνέχεια, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υποστήριξε πως αν πραγματικά ενδιαφέρει την Νέα Δημοκρατία να στηρίξει την ουσιαστική ανάκαμψη, θα πρέπει να διαθυέσει χρήματα από το "μαξιλάρι" των 37 δισ. ευρώ που της παρέδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Αν άμεσα δεν δοθεί βοήθεια σε επιχειρήσεις, πώς στην λεγόμενη φάση της ανάκαμψης θα μπορέσουν να τα καταφέρουν οι επιχειρηματίες, χωρίς ουσιαστική στήριξη, αν αρχίσουν να τρέχουν τότε, όλες μαζί οι υποχρεώσεις; Δηλαδή και αυτές που αφορούν την περίοδο πριν, αλλά και την περίοδο μετά την αναστολή»; Τέλος, σε σχέση με την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, ο τομεάρχης του κόμματος παρατήρησε πως αυτή επιχειρείται με στόχο «σύντομα η πολιτική να θεωρείται η λύση στα προβλήματα και όχι το ίδιο το πρόβλημα»: «Κάνουμε διεύρυνση, και ο στόχος είναι να γίνει όσμωση νέων και παλιών, ανακατάταξη δυνάμεων, πάντα όμως με τις αρχές της αριστεράς. Να κάνουμε την αυτοκριτική μας για τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να μιλήσουμε κυρίως με τους ανθρώπους που απεχθάνονται την πολιτική και να τους πείσουμε ότι η πολιτική είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Δασκαλογιάννη του Ηρακλείου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020, 05:39