Το ζήτημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., με κύριο γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συζήτησαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με την επικεφαλής του Γραφείου Ύπατης Αρμοστείας Ο.Η.Ε. στην Ελλάδα (UNCHR), Mireille Girard, κατά τη συνάντησή τους, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης επισήμανε τη σημαντική μείωση που έχει καταγραφεί, το τελευταίο διάστημα, στις μεταναστευτικές ροές, ενώ διευκρίνισε πως αυτό οφείλεται, κυρίως, στην αποτελεσματικότερη επιτήρηση και φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε από την ελληνική πλευρά, καθώς επίσης και στην καθημερινή προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών προστασίας και διαβίωσης των μεταναστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του Γραφείου Ύπατης Αρμοστείας Ο.Η.Ε. στην Ελλάδα σημείωσε αρχικά ότι έχει θετικές εντυπώσεις από την πρόσφατη επίσκεψή της σε αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή του Έβρου.

Στη συνέχεια, η κα. Girard αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές, στη βελτίωση που διαπιστώνεται στις δομές υποδοχής μεταναστών, καθώς και στις πρωτοβουλίες εκπαίδευσης-ενημέρωσης του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. σε θέματα μετανάστευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης