Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου, της ΑΔΕΔΥ και άλλων φορέων κατά του μνημονίου που έχει υπογράψει η χώρα με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Όπως κοινοποιήθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, το κείμενο της αίτησης ακύρωσης κατά του Μνημονίου και όλων των εκτελεστικών του πράξεων, θα κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στη συνέχεια θα δοθεί συνέντευξη Τύπου.
«Για μία ακόμη φορά, τονίζουμε τη θέση του ΔΣΑ, ότι τα κοινωνικά δικαιώματα σε μία ευνομούμενη Πολιτεία δεν μπορεί να τίθενται εν αμφιβόλω εξαιτίας, ή εξ αφορμής οικονομικών συγκυριών, όσο δυσχερής κι αν είναι», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.
«Τη στιγμή, που η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία έχει πλήρως εκχωρηθεί στον υπουργό Οικονομικών και στους διεθνείς δανειστές της τρόικας, ο μοναδικός πυλώνας της δημοκρατίας, που απομένει, είναι η Δικαιοσύνη στην οποία και απευθυνόμαστε» καταλήγει η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

