Το Εθνικό Θέατρο απευθύνει κάλεσμα σε επαγγελματίες ηθοποιούς και ερμηνευτές – ερμηνεύτριες, ανεξαρτήτως ταυτότητας φύλου, με ερμηνευτική ηλικία 20 έως 40 ετών, για τις ανάγκες των δράσεων και των παραγωγών της Πειραματικής Σκηνής Νέων Δημιουργών για τη θεατρική περίοδο 2023-24.

Η ακρόαση θα γίνει από τους σκηνοθέτες: Βασίλη Βηλαρά, Μαριλένα Κατρανίδου, Σοφία Μαυραγάνη, Τζέο Πακίτσα, Γιώργο Παύλου, Σοφία Πριόβολου, και από την καλλιτεχνική υπεύθυνη της Πειραματικής Σκηνής, για τη θεατρική περίοδο 2023-24, Κατερίνα Γιαννοπούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υποψήφιοι στην α’ φάση θα πρέπει να έχουν προετοιμάσει ένα σύγχρονο κείμενο και ένα τραγούδι δικής τους επιλογής. Το κείμενο μπορεί να είναι απόσπασμα από θεατρικό ή λογοτεχνικό έργο.

Επιπλέον στην α’ φάση ενδέχεται να ζητηθεί κινητικός αυτοσχεδιασμός.

Η γνώση μουσικού οργάνου (ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο) θα συνεκτιμηθεί θετικά, χωρίς να είναι προαπαιτούμενο για την υποβολή του βιογραφικού (oι υποψήφιοι θα πρέπει να φέρουν οι ίδιοι τα μουσικά τους όργανα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσοι υποψήφιοι προκριθούν στη β΄ φάση θα πάρουν μέρος σε αυτοσχεδιασμούς που θα τους δοθούν από τις/ους σκηνοθέτριες/ες της Πειραματικής Σκηνής Νέων Δημιουργών.

Σημειώστε ότι η α’ και β’ φάση της ακρόασης θα γίνει από τις 26 Ιουνίου 2023 έως τις 2 Ιουλίου 2023. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα σταλούν στους υποψηφίους που θα κληθούν στην ακρόαση.

Κατάθεση βιογραφικών

Οι/τα ενδιαφερόμενες/-οι/-α παρακαλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους και δύο πρόσφατες φωτογραφίες (μία ολόσωμη και μία κοντινή) από  την Παρασκευή 9 Ιουνίου έως και  την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 στο email: cv@n-t.gr, αναγράφοντας ως θέμα του email: «ΑΚΡΟΑΣΗ-Πειραματική Σκηνή».

Βιογραφικά που θα σταλούν εκπρόθεσμα δεν θα γίνουν δεκτά.

Στις ακροάσεις θα κληθούν όσες, όσοι, όσα επιλεγούν μετά από αξιολόγηση του βιογραφικού τους.

Η αξιολόγηση θα γίνει από τις/ους σκηνοθέτριες/ες που θα διεξάγουν την ακρόαση.
Όλες/οι/α οι/τα ενδιαφερόμενες/οι/α για την ακρόαση του ΕΘ θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά με email  έως και τις 24 Ιουνίου 2023 σχετικά με τη συμμετοχή τους ή όχι σε αυτή.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης