Διαδικτυακή πρεμιέρα στις 17 Ιουνίου 2021 κάνει η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» σε σκηνοθεσία Εύης Σαρμή.

Το κορυφαίο έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, εκτυλίσσεται σε ένα φτωχικό χωριό της ισπανικής υπαίθρου, αρχές του 20ου αιώνα. Η Μπερνάρντα, μια μορφή ηγετική και μαζί τυραννική, έχοντας χάσει τον δεύτερο σύζυγό της, επιβάλει οκταετή εγκλεισμό στις θυγατέρες της. Σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την τιμή και την αξιοπρέπεια της οικογένειάς της, θέτει αυστηρούς κανόνες, όρους και όρια, στερώντας την ελευθερία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένα “γιατί”, ένα “me too”, ένας κόμπος στο λαιμό, μια γροθιά στο στομάχι. Ψάχνω να βρω τον τρόπο να τους πω να φύγουν από κει, τον τρόπο να τους δείξω πώς να φύγουν. Όμως εκείνες μένουν. Δεμένες η μία με την άλλη. Η παράσταση αυτή είναι αφιερωμένη στις γυναίκες», σημειώνει η σκηνοθέτρια.

Η μετάφραση είναι του Νίκου Γκάτσου, τα σκηνικά-κοστούμια του Αλέξανδρου Πιεχόβιακ, η μουσική του Κωστίκα Τσολάκου, η επιμέλεια κίνησης-χορογραφία της Ιωάννας Δεμερτζίδου, οι φωτισμοί του Άρη Βακού.

Παίζουν οι: Μαρία Χατζηιωαννίδου (Μπερνάρντα Άλμπα), Λίλιαν Παλάντζα (Μαρία Χοσέφα), Χρύσα Ζαφειριάδου (Ανγκούστιας), Μομώ Βλάχου (Μαγδαλένα), Ελένη Θυμιοπούλου (Αμέλια), Ιωάννα Δεμερτζίδου (Μαρτίριο), Χρυσή Μπαχτσεβάνη (Αδέλα), Ιωάννα Παγιατάκη (Πόνθια), Ελευθερία Αγγελίτσα (Υπηρέτρια), Μάρα Μαλγαρινού και (Κορίτσι).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παράσταση, που είναι ακατάλληλη για κάτω των 16 ετών, θα προβάλλεται δωρεάν από την Πέμπτη 17/06, από τις 21.00 και έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 18/06, από την επίσημη ιστοσελίδα του ΚΘΒΕ, www.ntng.gr και τα social media του Οργανισμού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης