Με μεγάλη θλίψη το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αποχαιρετά τη Μίνα Αδαμάκη, τη σπουδαία ηθοποιό που άφησε το στίγμα της στον χώρο του ελληνικού θεάτρου και της τηλεόρασης.

Υπηρέτησε με πάθος και συνέπεια τους ρόλους της χαρίζοντας άφθονο γέλιο στους θεατές. Ο περισσότερος κόσμος την γνώρισε μέσα από την τεράστια επιτυχία που γνώρισε η τηλεοπτική σειρά «Τρεις Χάριτες» όπου πρωταγωνιστούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεννημένη στο Βόλο, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν. Σε νεαρή ηλικία σπούδασε στο Λονδίνο κουκλοθέατρο και παντομίμα.Ίδρυσε τον θίασο «Θεατρική Συντεχνία» και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ελεύθερης Σκηνής.

Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με το Θέατρο Τέχνης, με τον θίασο Α. Αλεξανδράκη- Ν. Γαληνέα, με το Θέατρο Αθηνών, το Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας, με τα θέατρα Βέμπο, Λαμπέτη, Παρκ και Σμαρούλα, με το Εθνικό Θέατρο (Μπεν Τζόνσον Βολπόνε, σκην. Μ. Βολανάκης), Θέατρο Πόρτα (ΣΟΣ, σκην. Α. Βουτσινάς) κ.ά., πρωταγωνιστώντας σε πολλές παραστάσεις του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, σε έργα των Ιονέσκο, Πιραντέλλο, Βάις, Άλμπη, Έικμπορν, Σίλβερ, Ταχτσή, Μαριβώ, Ουίλλιαμς, Αριστοφάνη κ.ά. Σκηνοθεσίες: Το λουτρό του Κρ. Τζόνσον.

Στην τηλεόραση συμμετείχε, με μεγάλη επιτυχία, σε πολλές σειρές μεταξύ των οποίων: «Οι Τρεις Χάριτες», «Το δις εξαμαρτείν», «Άλλη μια φασαρία», «Τζιν και Τσέρρυ», «Άρωμα Σαπουνιού», «Piatsa Κολωνάκι», «Το Κόκκινο Δωμάτιο», «Safe Sex» αλλά και στην «Εθνική Ελλάδος». Συμμετείχε επίσης στις ταινίες: «Safe Sex», «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο», «Οξυγόνο» και «Σούλα έλα ξανά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεργάστηκε το 2007 στην παράσταση «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη και ερμήνευσε τον ρόλο της Κλεονίκης. Η παράσταση παρουσιάστηκε και στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Η Μίνα Αδαμάκη στην παράσταση "Λυσιστράτη" του ΚΘΒΕ

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης