Αλέξης Γεωργούλης: «Ο πολιτισμός σκοτώνει τον φασισμό»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020, 10:05
Αλέξης Γεωργούλης: «Ο πολιτισμός σκοτώνει τον φασισμό»

Ο ηθοποιός και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Γεωργούλης σε δήλωση του, για την ανακοίνωση της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, αναφέρει:

«Ο φασισμός, όπως οποιοσδήποτε τύραννος και δικτάτορας, στην αρχή εμφανίζεται ως προστάτης μιας κοινωνίας. Μιας κοινωνίας η οποία έχει λυγίσει, έχει χτυπηθεί από την αδικία, την κοινωνική κρίση και την οικονομική εξαθλίωση. Αμφιβάλλω ότι η ελληνική κοινωνία πίστεψε ότι η βία θα τη σώσει από τη βία, ή ότι ο φασισμός θα τη σώσει από τον φασισμό.

»Η ελληνική κοινωνία δεν τους ψήφισε από πιστεύω, αλλά από φόβο και αγανάκτηση. Στην απόφαση της Τετάρτης θα φανεί ποια κοινωνία θέλουμε να έχουμε. Αναμένουμε με αγωνία μια απόφαση που θα έρθει για να δικαιώσει τους ανθρώπους που αδικήθηκαν, αλλά και για να αφυπνίσει τους ανθρώπους που πίστεψαν σε μια σαθρή και επικίνδυνη πλάνη. Μια πλάνη που φθείρει την ταυτότητα μιας κοινωνίας, το πιο πολύτιμο αγαθό της, τον πολιτισμό της. Ο φασισμός σκοτώνει τον πολιτισμό.

»Οι πολίτες έχουν ήδη αποφασίσει. Οι πολίτες έχουν ήδη πάρει θέση απέναντι στον φασισμό.Το αντίδοτο είναι η συλλογική αντίδραση. Ο πολιτισμός ως συνιστώσα της κοινωνίας λειτουργεί καταλυτικά στη διαμόρφωση μιας νέας ποιότητας ζωής. Δίνει τα εργαλεία για τη συνολική πρόοδο και εξέλιξη του ανθρώπινου πνεύματος και συναισθήματος. Ο πολιτισμός κάνει τον άνθρωπο από άγριο ήμερο. Ο πολιτισμός σκοτώνει τον φασισμό.»

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020, 10:06