Συνέντευξη: Σωτήρης Σκουλούδης, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος
Μοντάζ: Απόστολος Μαρούσης

Ταλέντο, σκληρή δουλειά, τύχη. Αυτό το τρίπτυχο που κατά κανόνα οδηγεί στην επιτυχία, φαίνεται, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, να μην αφορούσε τον Ανδρέα Νάστο, καθώς του έλειπε το τρίτο στοιχείο. Ταλαντούχος μουσικός ήδη από τα… 5 του, ήρθε στη χώρα μας από την Αλβανία στα 18, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας τελειώσει μουσικό σχολείο, πήρε πτυχίο από μουσική σχολή της χώρας του και συνέχισε τις σπουδές του στην Αθήνα, μεταξύ άλλων στο Πυθαγόρειο Ωδείο και στο Ωδείο Ateneum, δίπλα στους καλύτερους της εποχής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα εργαζόταν πάντα σκληρά -πολύ σκληρά-. δύο και τρεις δουλειές, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Μεταφορά ζωοτροφών, σερβιτόρος, κηπουρός, βενζινάς είναι μερικές από τις εργασίες που ασκεί μέχρι και σήμερα, κάποιες από αυτές, παράλληλα. 

Η μεγάλη του αγάπη όμως ήταν, είναι και θα είναι η μουσική, κι όταν έχεις πάθος με κάτι, τότε δεν αναγνωρίζεις ούτε κόπωση ούτε θυσίες.

Με την παρτιτούρα στο ένα χέρι και το τσουβάλι στο άλλο, έτσι ώστε να μπορέσει να βιοπορίζεται -είναι χωρισμένος, πατέρας μίας κόρης- o 46χρονος σήμερα Ανδρέας Νάστος προκειμένου να καταφέρει να ανταποκριθεί σε όλους τους ρόλους του, κοιμόταν δυο-τρεις ώρες την ημέρα επί μεγάλο διάστημα. Όταν γυρνούσε αργά το βράδυ σπίτι του, έβαζε τα πόδια του σε κουβά με παγωμένο νερό ώστε… να μπορέσει να μείνει ξύπνιος και να μελετήσει. 

Ως σερβιτόρος, δεν ήταν λίγες οι φορές που προς το τέλος της βάρδιας, άφηνε τον δίσκο και έπιανε το μικρόφωνο, μπερδεύοντας αλλά και… ενθουσιάζοντας τους πελάτες του εστιατορίου!

Όμως, «στο είδος που τραγουδάω είναι λίγες οι ευκαιρίες και στην Ελλάδα ακόμα λιγότερες. Είναι όμως και θέμα τύχης. Εμένα μέχρι τώρα δεν με βοήθησε η τύχη», αναφέρει στη συνέντευξη του στο zougla.gr.  

Επειδή όμως το… ταλέντο και ο βήχας δεν κρύβονται, ο 45χρονος άρχισε να γίνεται γνωστός και η φωνή του να αποκτά ζήτηση.  Πάντα δουλεύοντας παράλληλα πολλές ώρες την ημέρα, άρχισε να ψάχνει στο εξωτερικό τη μεγάλη ευκαιρία του. «Τα χρόνια περνάνε και δεν με παίρνει να περιμένω για πολύ ακόμα την ευκαιρία», δηλώνει. Και του βγήκε.

Μετά από πολύ απαιτητικές οντισιόν, κατέληξε στη Στοκχόλμη ως υποψήφιος τενόρος της Βασιλικής Όπερας της Σουηδίας.

Και τα κατάφερε! Τον Αύγουστο του 2019 τον περιμένει ένα ετήσιο, αρχικά, συμβόλαιο, με πλούσια αμοιβή και, κυρίως, το όραμα για μια καλύτερη ζωή που ο βιοπορισμός του θα συνδυάζεται με το μεγάλο του πάθος και ταλέντο, στο ανώτερο επίπεδο που αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί!

«Πήρα δανεικά τα οποία τώρα τα ξεχρέωσα, για να μπορέσω να ταξιδέψω και να μείνω για ένα διάστημα στη Στοκχόλμη. Όλα όμως πήγαν καλά», αναφέρει.

«Αυτό που κάνω εμένα μου δίνει ζωή και μου γεμίζει την ψυχή, το συναίσθημα που με διακατέχει όταν τραγουδάω .Πιστεύω στον εαυτό μου αν και έχω φάει πάρα πολλές ήττες στη ζωή μου. Όλες τις αποτυχίες τις βλέπω σαν παιχνίδι της ζωής. Είναι ανθρώπινο αλλά και όμορφο να ζεις με τα βάσανα σου. Αλλά δεν ξέρεις που θα σε πάει η τύχη. Όμως προσπαθείς. Εγώ θα επιμένω ώσπου να πεθάνω γιατί πιστεύω πως όταν επιμένεις, κάποια στιγμή αυτό που θέλεις θα γίνει», δηλώνει μεταξύ άλλων σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στο zougla.gr.

Δείτε τη συνέντευξη στο zougla.gr:

Μέχρι το καλοκαίρι, ο Νάστος συνεχίζει όλες τους τις εργασίες, ενώ μπορείτε να τον ακούσετε στο λόμπι του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία όπου τραγουδάει μια φορά την εβδομάδα ως τενόρος!

Δείτε τον Ανδρέα Νάστο να τραγουδάει στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης