Ένα μεγάλο αφιέρωμα στην αξεπέραστη Βίκυ Μοσχολιού παρουσίασαν η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού το βράδυ της Τρίτης.

Οι τρεις κορυφαίες ερμηνεύτριες, απότισαν φόρο τιμής στη Βίκυ Μοσχολιού ερμηνεύοντας με μοναδικό τρόπο τα υπέροχα τραγούδια της, σκορπίζοντας ρίγη χαράς και συγκίνησης στο κοινό το οποίο απόλαυσε τη μοναδική συναυλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βίκυ Μοσχολιού τραγούδησε σημαντικούς συνθέτες όπως οι Απόστολος Καλδάρας, Άκης Πάνου, Γιώργος Ζαμπέτας, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Μαρκόπουλος, Γιάννης Σπανός, Σταμάτης Κραουνάκης, Δήμος Μούτσης, Λουκιανός Κηλαηδόνης κ.ά αλλά και εμβληματικούς στιχουργούς όπως οι: Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, Νίκος Γκάτσος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Χριστοδούλου, Πυθαγόρας, Χαράλαμπος Βασιλειάδης, Βαγγέλης Γκούφας, Κώστας Τριπολίτης, Λίνα Νικολακοπούλου κ.α. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι ίδιοι οι συνθέτες και οι στιχουργοί ζητούσαν τη «φωνή της Μοσχολιού» για τα τραγούδια τους. Ερμηνεύτρια που αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί πρότυπο για πολλές τραγουδίστριες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βίκυ Μοσχολιού αγαπήθηκε όσο λίγες τραγουδίστριες. Στο πρόσωπό της επαληθεύθηκε το «ελληνικό όνειρο». Από την απόλυτη φτώχεια, στην απόλυτη δόξα, την καλλιτεχνική καταξίωση και την εμπορική αποθέωση. Όμως, πίσω από τη λάμψη που αποκτούσε η προσωπική της ζωή στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, η ίδια έκρυβε μια μεγάλη, συγκινητική σεμνότητα.

Το «παρών» στη μεγαλειώδη συναυλία – αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού έδωσαν εκπρόσωποι του πολιτικού αλλά και του καλλιτεχνικού χώρου της χώρας μας.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε τη συναυλία και μετά το τέλος της, φωτογραφήθηκε με τις δύο κόρες της σπουδαίας ερμηνεύτριας, Ευαγγελία και Ράνια Δομάζου.

Το στιγμιότυπο ανήρτησε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instgaram γράφοντας: «Ηρώδειο. Αφιέρωμα στη Μοσχολιού. Αγκαλιά με τις κόρες του Δομάζου Πόπη αριστερά, της Μοσχολιού και του Δομάζου Ευαγγελία δεξιά. Λατρεμένες και ξεχωριστές αμφότερες!».

Δείτε ποιοι άλλοι βρέθηκαν εκεί:

Βερόνικα Δαβάκη-Δημήτρης Παπαδημητρίου

 Γιώργος Θεοφάνους-Βίλλυ Θεοφάνους

Αντώνης Αντωνιάδης-Αντώνης Σαμαράς

Γεράσιμος Ανδρεάτος-Νατάσσα Μποφίλιου-Θέμης Καραμουρατίδης

Άννα Δρούζα

 Γιώργος Τζαβέλλας-Ματθίλδη Μαρνέρη

Δείτε βίντεο από το Ηρώδειο:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης