H νέα κυκλοφορία της Ζαχαρούλας Κληματσάκη με τίτλο «Καθρέφτης» έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου  στο κανάλι της στο YouTube. Η καλλιτέχνις, η οποία έχει αποδείξει την αγάπη της για τη δημιουργία μέσω της ενασχόλησής της τόσο με μουσικοχορευτικές παραστάσεις όσο και με θεατρικά έργα, επιστρέφει στον δισκογραφικό χώρο με μία ερμηνεία αφιερωμένη στην επιρροή της κοινωνικής απόστασης στις ανθρώπινες σχέσεις.

Τη σκηνοθεσία του video clip ανέλαβε ο Γιάννης Μαργετουσάκης και ο Νίκος Χατζηευστρατίου παρέδωσε τους στίχους και τις συνθέσεις του για να δημιουργηθεί ένα τραγούδι εξομολογητικού χαρακτήρα που αποδίδει η Ζαχαρούλα Κληματσάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

Όταν η απόσταση μεταξύ των ανθρώπων είναι αναπόφευκτη, ένα τραγούδι μπορεί να αποτελέσει μέσο απελευθέρωσης από τη μοναξιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποια είναι η Ζαχαρούλα Κληματσάκη;

Είναι ηθοποιός; Είναι τραγουδίστρια; Είναι αφηγήτρια; Ή μήπως χορεύτρια; Πώς γίνεται η μεταφορά από το ρετρό ελαφρύ λαϊκό στο έντεχνο ποιοτικό τραγούδι χωρίς δεύτερη σκέψη; Παρατηρώντας την προσεκτικά ξετυλίγεται ένας άνθρωπος αφιερωμένος στην τέχνη και στην έκφραση, καθώς εκεί είναι η προσωπική πηγή ευτυχίας της.

Η Ζαχαρούλα Κληματσάκη γεννήθηκε και ενηλικιώθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Έλαβε μουσικά ερεθίσματα από πολύ μικρή ηλικία μέσω της οικογένειας της. Η μητέρα της συχνά τραγουδούσε και εκείνη προσπαθούσε ως μικρή τροβαδούρος να τη συνοδεύσει. Ακόμα και τις ήρεμες μέρες, στο πικάπ του σαλονιού πάντα θα έπαιζαν δίσκοι  σπουδαίων Ελλήνων συνθετών και τραγουδιστών. Ήταν οι μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη και του Διονύση Σαββόπουλου που την οδήγησαν να ξεκινήσει το πιάνο. Ύστερα ο Τσιτσάνης και ο Νίκος Ξυλούρης που σιγά σιγά την οδήγησαν να γράψει δικά της στιχάκια και να τα τραγουδήσει.

Όταν τελείωσε το λύκειο έβαλε πλώρη για σπουδές στην πρωτεύουσα. Σύντομα όμως, συνειδητοποίησε ότι το μονοπάτι που ήθελε η καρδιά της, έχει διαφορετικό προορισμό και αυτός είναι η τέχνη. Άλλαξε κατεύθυνση και κατέληξε να σπουδάζει υποκριτική στη Σχολή Δραματικής Τέχνης “Βεάκη”. Παράλληλα, ανέπτυξε τις γνώσεις της στο κλασικό και τζαζ πιάνο με μαθήματα θεωρίας και σολφέζ ενώ δοκίμασε και τις δυνάμεις της στο σαξόφωνο. Την ίδια περίοδο έλαβε εκπαίδευση φωνητικής στο κλασσικό και σύγχρονο τραγούδι δίπλα στην Έλλη Πασπαλά και την JulieMassino.

Με την πολύπλευρη καλλιτεχνική της εκπαίδευση, η Ζαχαρούλα έκανε τη παρουσία της αισθητή σε κάθε χώρο που εμφανιζόταν ενώ η εξωστρεφής προσωπικότητα της έφερνε όλο και περισσότερες νέες συνεργασίες, βρίσκοντας ρόλους σε μεγάλες θεατρικές παραγωγές διάσημων σκηνοθετών σε Επίδαυρο, Μέγαρο Μουσικής και Ηρώδειο.

Το 2013 έβαλε μπροστά τη μουσική της καριέρα κυκλοφορώντας το δίσκο «Ζαχαρούλα» από την Antelma του Στάθη Δρογώση και έκτοτέ επιστρέφει συχνά στο προσκήνιο κυκλοφορώντας μεμονωμένα singles ενώ παράλληλα εμφανίζεται σε όλες τις γνωστές αθηναϊκές συναυλιακές σκηνές. Το 2017 γίνεται μέλος του roster του Μίλτου Καρατζά στη FinalTouch – Label της WalnutEntertainment όπου κυκλοφορεί διασκευές παλιών ελαφρολαϊκών ελληνικών τραγουδιών ενώ σχεδιάζει ποικιλόμορφα project με χοροθεατρικές πινελιές.

Το 2020 η καραντίνα έβαλε σε παύση στα συναυλιακά σχέδια της και η Ζαχαρούλα αποφάσισε να ερμηνεύσει ένα τραγούδι για τη μοναξιά της κοινωνικής απόστασης με τίτλο “Καθρέφτης”. Πρόκειται για την εκ βαθέων εξομολόγηση μιας γυναίκας για έναν έρωτα που έρχεται και φεύγει, κατά βούληση χωρίς προειδοποίηση. Πώς μπορεί κανείς να ξεφύγει από μία επίπονη κατάσταση στην περίοδο του lockdown; Είναι η στιγμή που πρέπει να αντιμετωπιστούν τα αισθήματα που τόσο καιρό αποφεύγονται. Οι στίχοι και η μουσική του τραγουδιού ανήκουν στο Νίκο Χατζηευστρατίου ενώ την οπτικοποίηση ανέλαβε ο Γιάννης Μαργετουσάκης. Την επικοινωνία ανέλαβε η Action Εστί ενώ το τραγούδι κυκλοφορεί από την Protasis Music και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Εν κατακλείδι: Λένε πως το να αποκαλύπτει κανείς το πόσο ευάλωτος είναι, αποτελεί αληθινή δύναμη. Με αυτό τον τρόπο εμφανίζεται και η Ζαχαρούλα σε κάθε της βήμα. Τα στεγανά και τα όρια δεν κατατάσσονται στα ενδιαφέροντα της. Υπηρετεί το δικό της δημιουργικό όραμα χρησιμοποιώντας ως καύσιμα τη καλλιτεχνική φλόγα που σιγοκαίει μέσα της. Ίσως δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί το ερώτημα «Ποια είναι η Ζαχαρούλα Κληματσάκη;» αλλά «Τι είναι;» Η Ζαχαρούλα Κληματσάκη είναι πάνω από όλα καλλιτέχνις και είναι αδύνατο στη δημιουργική της διαδικασία να μπουν ταμπέλες και περιορισμοί.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης