Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Η ταλαντούχα τραγουδίστρια Μαρία Καρλάκη έχει αφήσει το στίγμα της στα μουσικά δρώμενα και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τις ερμηνείες της καθώς και με την αισθαντική της φωνή. Πρόσφατα την απολαύσαμε σε ένα ανέκδοτο τραγούδι του σπουδαίου δημιουργού, και αξέχαστου σε όλους μας, Αντώνη Βαρδή, σε στίχους της Όλγας Βλαχοπούλου, το οποίο ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ονειρεύομαι ωραίες συνεργασίες, ποιοτικές, με σεβασμό και αγάπη για το τραγούδι, που είναι ό,τι αγαπάω περισσότερο στη ζωή μου. Θέλω να κάνω τραγούδια που να με εκφράζουν. Πηγή ενέργειας και χαράς είναι, φυσικά, η αγάπη μου για τη δουλειά μου! Δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι όλη μου η ζωή, και η καθημερινότητά μου περιτριγυρίζεται από αυτό, να μελετάω, να κάνω τα μαθήματά μου, να έχω φυσική κατάσταση ώστε να μπορώ να έχω σωστές αναπνοές, κι όσο προσέχεις έχεις» αναφέρει μεταξύ άλλων στο zougla.gr η Μαρία Καρλάκη με αφορμή τις επερχόμενες εμφανίσεις της στη μουσική σκηνή Σφίγγα.

«Εκτός σκηνής είμαι ένας άλλος άνθρωπος. Πολύ ντροπαλή, πολύ ήσυχη. Μου αρέσει να περνάω πολλές ώρες στο σπίτι μου και να ηρεμώ» εξομολογείται η ταλαντούχα καλλιτέχνις, η οποία αποκαλύπτει τι ονειρεύεται για την καλλιτεχνική της διαδρομή, καθώς και τι της αρέσει να κάνει όταν δεν εργάζεται.

Τέλος, αναφέρεται στην περίοδο της καραντίνας και αποκαλύπτει τα μελλοντικά της σχέδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχατε προγραμματισμένες εμφανίσεις στη μουσική σκηνή Σφίγγα, που αναβλήθηκαν λόγω των μέτρων, αλλά θα πραγματοποιηθούν μόλις αυτά αρθούν. Τι θα ακούσουμε στις επερχόμενες συναυλίες σας; Μιλήστε μας για τους καλλιτέχνες που θα υποδεχτείτε και θα τραγουδήσετε μαζί.

Στη μουσική σκηνή Σφίγγα, όπου έχω τη μεγάλη χαρά να ξεκινήσω εμφανίσεις, θα ακούσετε ένα υπέροχο πρόγραμμα με τραγούδια έντεχνα και ωραία λαϊκά τα οποία έχουμε αγαπήσει όλοι και έχουμε δεθεί μαζί τους! Ανυπομονώ πραγματικά για αυτές μου τις εμφανίσεις και χαίρομαι πάρα πολύ που σε αυτήν μου τη στιγμή οι φίλοι μου θα βρίσκονται δίπλα μου!

Στην πρώτη εμφάνιση θα είναι ο Θέμης Αδαμαντίδης και στη δεύτερη ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Γιάννης Βαρδής, που θα μας τραγουδήσουν υπέροχα τραγούδια τους.

Μιλήστε μας για το τραγούδι σας «Πάρε με στην αγκαλιά σου»…

Έχω την τεράστια τιμή να τραγουδάω Αντώνη Βαρδή! Είναι ένα τραγούδι το οποίο για μένα είναι θείο δώρο! Τους υπέροχους στίχους έχει γράψει η Όλγα Βλαχοπούλου και νιώθω ευλογία που το έχω τραγουδήσει. Κάθε φορά που ακούω το τραγούδι συγκινούμαι πάρα πολύ, γιατί ξεκινάει και τελειώνει με τη φωνή του. Θα πω για άλλη μια φορά ένα τεράστιο «ευχαριστώ» στον Γιάννη Βαρδή για τη συγκατάθεσή του και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Έχουμε κρατήσει τις αυτούσιες κιθάρες του Αντώνη Βαρδή, και δεύτερες φωνές κάνει με τη μαγική του φωνή ο Γιάννης Βαρδής. Την ενορχήστρωση έκανε με απόλυτο σεβασμό ο Χρήστος Σαντικάι.

Ποια ήταν τα πρώτα σας μουσικά ακούσματα και ποιο είδος τραγουδιού αγαπάτε περισσότερο;

Μεγάλωσα με Αντώνη Βαρδή, και δεν το λέω αυτό λόγω του τραγουδιού. Η μητέρα μου τον άκουγε ασταμάτητα όλη μέρα! Αυτά είναι τα ακούσματά μου, και γι’ αυτό είμαι διπλά συγκινημένη που τραγουδάω τραγούδι του. Ήταν κάτι το οποίο ονειρευόμουν από μικρό παιδάκι και του το είχα πει κιόλας όταν τον είχα γνωρίσει.

Πώς σας αρέσει να εκφράζεστε μουσικά; Προτιμάτε μεγάλους χώρους, συναυλίες, ή πιο ατμοσφαιρικούς και μικρούς χώρους όπου ο ένας νιώθει την ενέργεια του άλλου;

Μου αρέσει γενικά να τραγουδάω και να μεταφέρω συναισθήματα στον κόσμο, να τον συνεπαίρνω. Ανάλογα με τον χώρο προσαρμόζω το πρόγραμμά μου. Κι αυτό είναι που κάνει το κοινό να συμμετέχει και να υπάρχει ενέργεια.

Από τη μέχρι τώρα καλλιτεχνική σας διαδρομή, ποιες στιγμές και συνεργασίες ξεχωρίζετε;

Επί σκηνής σίγουρα θα πω τις συναυλίες με τον Γιάννη Ζουγανέλη. Ήταν, είναι και θα είναι ένα τεράστιο σχολείο για εμένα και θα τον ευγνωμονώ πάντα για αυτή την ευκαιρία που μου έδωσε.

Πώς διαχειριστήκατε όλο αυτό το διάστημα την περίοδο της καραντίνας;

Η καραντίνα προσωπικά μου έκανε καλό ως ένα σημείο! Είχα αρκετό χρόνο για εμένα, κάτι που δεν καταφέρνουμε αλλά ούτε επιδιώκουμε στην καθημερινότητά μας. Έζησα περισσότερες στιγμές με το σκυλάκι μου, ασχολήθηκα πάρα μα πάρα πολύ με τη δουλειά μου, είχα άφθονο δημιουργικό χρόνο για επιλογή τραγουδιών και την ηχογράφησή τους στο στούντιο και κυκλοφόρησα με τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Ηλία Φιλίππου το τραγούδι «Κάτι δεν κάναμε καλά», και τώρα το νέο μου τραγούδι «Πάρε με στην αγκαλιά σου». Ως ένα σημείο, τολμώ να πω ότι μου άρεσε αυτή η παύση που βάλαμε στη ζωή μας!

Πώς θα περιγράφατε τον εαυτό σας εκτός σκηνής σε κάποιον που θα ενδιαφερόταν να σας γνωρίσει; Τι σας αρέσει να κάνετε όταν δεν εργάζεστε;

Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια και το φαγητό. Μου αρέσει να δοκιμάζω διαφορετικά εστιατόρια, γεύσεις, να βλέπω νέες κουλτούρες. Εκτός σκηνής είμαι ένας άλλος άνθρωπος. Πολύ ντροπαλή, πολύ ήσυχη. Μου αρέσει  να περνάω πολλές ώρες στο σπίτι μου και να ηρεμώ.

Τι ονειρεύεστε για την καλλιτεχνική σας διαδρομή και με ποιους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Ονειρεύομαι ωραίες συνεργασίες, ποιοτικές, με σεβασμό και αγάπη για το τραγούδι, που είναι ό,τι αγαπάω περισσότερο στη ζωή μου. Θέλω να κάνω τραγούδια που να με εκφράζουν. Θα ήθελα να συνεργαστώ με τον Γιώργο Νταλάρα, τον Κώστα Μακεδόνα, τον Δημήτρη Μπάση, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τον Μίλτο Πασχαλίδη, τον Γιάννη Κότσιρα, την Ελένη Βιτάλη, την Ελένη Δήμου, τη Γλυκερία, τον Αντώνη Ρέμο. Γενικά, τα όνειρά μου δεν βλέπω να σταματάνε πουθενά και χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό!

Στην καθημερινότητά σας τι σας δίνει χαρά και από πού αντλείτε για να είστε καλά;

Πηγή ενέργειας και χαράς είναι, φυσικά, η αγάπη μου για τη δουλειά μου! Δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι όλη μου η ζωή, και η καθημερινότητά μου περιτριγυρίζεται από αυτό, να μελετάω, να κάνω τα μαθήματά μου, να έχω φυσική κατάσταση ώστε να μπορώ να έχω σωστές αναπνοές, κι όσο προσέχεις έχεις!

Ετοιμάζετε κάτι άλλο;

Ναι! Ετοιμάζουμε ένα streaming living με τη Heaven Music, την εταιρεία μου, και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για αυτό το project, γιατί πραγματικά είναι κάτι το οποίο ανυπομονώ να παρακολουθήσει ο κόσμος. Το κάνουμε με πολλή αγάπη και προσήλωση και παρουσιάζουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που με έχει μέχρι τώρα συνηθίσει το κοινό. Η ομάδα θεωρώ ότι είναι το παν, και εγώ την ομάδα μου την έχω βρει! Χωρίς την ομάδα θεωρώ πως δεν υπάρχει τίποτα! Παράλληλα, ετοιμάζουμε τις πρόβες μας για τις εμφανίσεις μας στη μουσική σκηνή Σφίγγα και διάφορα άλλα τα οποία ακόμα δεν μπορώ να σας αποκαλύψω, αλλά πιστεύω θα σας αρέσουν πολύ!!!

Δείτε το βίντεο «Πάρε με στην αγκαλιά σου»:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης