Μόλις πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το νέο single «Στην άκρη της σιωπής», ένα σύγχρονο λαϊκό τραγούδι που έγραψε ο Μιχάλης Ατσάλης – το πρώτο του ως ερμηνευτής και συνθέτης- σε στίχους του Νάσου Αρώνη.
Το τραγούδι που έχει ήδη αγαπηθεί και ερμηνεύεται από τον Μιχάλη Ατσάλη μαζί με την εξαιρετική Ιουλία Καραπατάκη, είναι ένα κομμάτι το οποίο συνδυάζει πρωτότυπα το λαϊκό και το σύγχρονο στοιχείο, με την Ιουλία να αναδεικνύει μοναδικά τον διττό χαρακτήρα αυτού του ντουέτου.

Σε αυτήν την ιδιαίτερη προσέγγιση έχουν συμβάλει καθοριστικά με τη συμμετοχή τους σπουδαίοι μουσικοί, όπως ο Φώτης Σιώτας και ο Άγης Παπαπαναγιώτου και ο Γιάννης Παξεβάνης με την παραγωγή και την επιμέλεια στις ηχογραφήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τραγούδι συνοδεύεται από ένα ατμοσφαιρικό video clip που υπογράφει ο επίσης νέος και ταλαντούχος σκηνοθέτης Πάνος Ηλιόπουλος και κυκλοφορεί στο YouΤube καθώς και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

 

Στίχοι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απόψε η σιωπή σου ακούγεται αλλιώς
κοιτάζεις χαμηλά και δεν σου παίρνω λέξη
τα μάτια σου σκοτάδι σαν μαύρος ουρανός
σαν μαύρος ουρανός κι είναι έτοιμος να βρέξει
 
Κι εγώ στην άκρη της σιωπής
παράξενο παιχνίδι
να περιμένω να μου πεις
αυτό που ξέρω ήδη
 
Απόψε η σιωπή σου μιλάει καθαρά
κι ας μην μπορούν να βγουν οι λέξεις απ’ τα χείλη
τα μάτια σου απόψε ανάψανε φωτιά
ανάψανε φωτιά στης νύχτας το φυτίλι

Λίγα λόγια για τον Μιχάλη Ατσάλη:

Ο Μιχάλης Ατσάλης γεννήθηκε το 1993 στη Χίο. Φοίτησε στο Μουσικό σχολείο Χίου, όπου διδάχθηκε κλασική κιθάρα, πιάνο, μπουζούκι, σάζι και ανώτερα θεωρητικά ευρωπαϊκής και βυζαντινής μουσικής. Έχει τελειώσει το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πολυτεχνείου της Πάτρας και συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Έχει συνεργαστεί σε ζωντανές εμφανίσεις, αλλά και δισκογραφικά, με σημαντικούς καλλιτέχνες και ερμηνευτές όπως οι Γ. Κούτρας, Ρ. Αντωνοπούλου, Φ. Βελεσιώτου, Δ. Μπάσης, Θ. Κοτονιάς, Ν. Μποφίλιου, Δ. Γαλάνη, Γ. Μεράντζας, Μ. Πάππος, Μ. Ανδρουλιδάκης, Δ. Μπάκουλης, Δ. Μυστακίδης κ.α.

Παράλληλα με τις συνεργασίες του ως μουσικός, εδώ και κάποια χρόνια δημιουργεί δικά του τραγούδια, ενώ έχει ήδη δώσει σημαντικά δείγματα από το προσωπικό μουσικό ύφος του μέσα από τις διασκευές του για μία κιθάρα σε τραγούδια αγαπημένων του καλλιτεχνών, όπως το «Φύσηξε ο Βαρδάρης» του Ν. Παπάζογλου, το «Μπλουζ του Αποχωρισμού» του Π. Σιδηρόπουλου ή το «Μοιάζεις κι εσύ σαν θάλασσα» του Μ. Χιώτη.

Η πιο πρόσφατη διασκευή στο «Πάμε νότια» του Γιώργου Ζήκα περιλάμβανε ένθετο το τραγούδι «Να δούμε κάθε ανατολή» σε μουσική δική του και στίχους της Ολίνας Γεωργουλοπούλου, με την οποία μοιράστηκε και την ερμηνεία.

Με το τραγούδι «Στην άκρη της σιωπής» σε σύνθεση δική του και στίχους του Νάσου Αρώνη που κυκλοφόρησε πρόσφατα και ερμηνεύει μαζί με την Ιουλία Καραπατάκη, εισάγεται και επίσημα στη δισκογραφία, ενώ στα άμεσα σχέδια για το μέλλον είναι η κυκλοφορία ενός δίσκου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης