Η Μισέλ Ουίλιαμς αναμένεται να ενσαρκώσει στη μεγάλη οθόνη ένα ακόμη είδωλο της ψυχαγωγίας, στη βιογραφική ταινία «Fever» για την Πέγκι Λι σε σκηνοθεσία Τοντ Χέινς.

Η MGM, σύμφωνα με το Variety είναι σε διαπραγματεύσεις για την υποστήριξη της ταινίας. Οι Μαρκ Πλατ, Ρις Γουίδερσπουν και οι Πάμελα Κόφλερ, Κριστίν Βάσον της Killer Films είναι παραγωγοί της ταινίας, το σενάριο της οποίας γράφει ο Νταγκ Ράιτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Μπίλι Άιλις, η μητέρα της, Μάγκι Μπερντ και ο Τζάστιν Λούμπλινερ, διευθύνων σύμβουλος της Dark Eilish, είναι επίσης σε πρώιμες συζητήσεις για πιθανή συμμετοχή στην ταινία ως εκτελεστικοί παραγωγοί.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Μπίλι Άιλις ανέφερε την Πέγκι Λι ως πηγή έμπνευσής της.

Τον Δεκέμβριο του 2019, η τραγουδίστρια-τραγουδοποιός δήλωσε στο Variety: «Άκουγα πολλούς παλιούς μουσικούς – Φρανκ Σινάτρα, Πέγκι Λι, Έτα Τζέιμς, Τζόνι Μάθις και άλλους. Όλα τα τραγούδια είχαν μια τέλεια δομή σύνθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γεννημένη ως Νόρμα Ντελόρις Έγκστρομ στο Τζέιμσταουν της Βόρειας Ντακότα στις ΗΠΑ, είναι πιθανότατα πιο γνωστή για την αισθησιακή εκδοχή του τραγουδιού «Fever», το οποίο έγινε τεράστια επιτυχία αφού το ηχογράφησε το 1958. Άρχισε να τραγουδά επαγγελματικά στα 16 της και ηχογράφησε το πρώτο νούμερο ένα τραγούδι της «Somebody Else Is Taking My Place», όταν ήταν 22 ετών.

Η καριέρα της – συμπεριλαμβανομένων μιας υποψηφιότητας για Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία «Pete Kelly’s Blues» το 1955 και διάφορων ρόλων στην animation ταινία της Disney το 1955 «Η Λαίδη και ο Αλήτης» (Lady and the Tramp) – διήρκεσε έως τη τη δεκαετία του 1990. Πέθανε το 2002.

 Ο Χέινς σχεδίαζε να σκηνοθετήσει την ταινία «Fever» ακόμη μία φορά πριν το 2014 με τη Γουίδερσπουν στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τη Fox 2000 να υποστηρίζει το πρότζεκτ, με βάση ένα σενάριο γραμμένο από την αείμνηστη Νόρα Έφρον. Η Έφρον ολοκλήρωσε ένα πρώτο προσχέδιο, αλλά μετά πέθανε το 2012 και το έργο τέθηκε σε αναμονή. Προφανώς, ο Χέινς δεν εγκατέλειψε ποτέ το πρότζεκτ.

Θα είναι το δεύτερο πορτρέτο από τον σκηνοθέτη ενός ειδώλου της ποπ κουλτούρας, μετά από την καλειδοσκοπική βιογραφία του Μπομπ Ντίλαν «I’m Not There» του 2007. Η Ουίλιαμς έπαιξε έναν μικρό ρόλο σε αυτήν την ταινία. Ο χαρακτήρας της ήταν βασισμένος στη μούσα του Άντι Γουόρχολ, Έντι Σέντζγουικ.

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης