«Χαλαρώστε Κύριε Αλέν!» του Ερβέ Μιμράν

O Αλέν είναι ένας ισχυρός και σεβαστός επιχειρηματίας που βρίσκεται στην κορυφή της καριέρας του και δεν σπαταλά τον χρόνο του σε ανούσια ζητήματα, όπως η οικογένεια, οι φίλοι και η διασκέδαση. Όταν ένα σοβαρό εγκεφαλικό επηρεάζει την ομιλία του, όλα όσα λέει είναι από ακατανόητα έως… ξεκαρδιστικά. Προκειμένου να σώσει την καριέρα του, θα ζητήσει τη βοήθεια μιας νεαρής λογοθεραπεύτριας. Όμως, καθώς η διαδικασία της αποκατάστασης θα χρειαστεί χρόνο και υπομονή, ο Αλέν θα συνειδητοποιήσει σταδιακά πως το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του τον προσπέρασε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Un Homme Pressé

Σκηνοθεσία: Ερβέ Μιμράν

Πρωταγωνιστούν οι: Φαμπρίς Λουκινί, Λεϊλά Μπεκτί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Ο Έκπτωτος» του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν

Ο κόσμος ενός διεφθαρμένου πολιτικού καταρρέει στον «Έκπτωτο», το νέο πολιτικό θρίλερ του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν (“Κανείς δεν Μπορεί να μας Σώσει”) που μιλάει για την τεράστια πολιτική κρίση που έχει συγκλονίσει την Ισπανία – αλλά ταυτόχρονα είναι ανατριχιαστικά αναγνωρίσιμη σε όλον τον κόσμο. Έξυπνο, συναρπαστικό και επίκαιρο σινεμά, και μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς στην Ισπανία, με επτά βραβεία Γκόγια, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Α’ και Β’ Ανδρικής Ερμηνείας.
(El Reino)

Σκηνοθεσία: Ροντρίγκο Σορογκόγιεν

Πρωταγωνιστούν οι: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Μόνικα Λόπεζ, Γιοσέπ Μαρία Που.

Δείτε το τρέιλερ:

«Χελς Κίτσεν: Οι Βασίλισσες του Εγκλήματος» – Γκανγκστερικό δράμα με τις Ελίζαμπεθ Μος και Μελίσα ΜακΚάρθι

To ομώνυμο κόμικ της Vertigo για την ιστορία των γυναικών μιας συμμορίας μαφιόζων στα τέλη των 70s στην πιο κακόφημη περιοχή της Νέας Υόρκης.

Όταν τρεις μαφιόζοι μπαίνουν φυλακή, οι νοικοκυρές γυναίκες τους θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους συνεχίζοντας το «έργο» τους, δηλαδή να κινούν τα νήματα της μαφίας που εξουσιάζει τη διαβόητη και επικίνδυνη περιοχή του Χελς Κίτσεν στη Νέα Υόρκη των ‘70s.

(The Kitchen)

Σκηνοθεσία: Αντρέα Μπερλόφ

Πρωταγωνιστούν: Μελίσα ΜακΚάρθι, Τίφανι Χάντις, Ελίζαμπεθ Μος.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Η Συμμορία των Σικελών» με τους: Αλέν ντελόν, Λίνο Βεντούρα, Ζαν Γκαμπέν σε επανέκδοση

Μια οικογένεια Σικελών βοηθά έναν εγκληματία να δραπετεύσει από τη φυλακή, με αντάλλαγμα να κάνουν μαζί μια θεαματική ληστεία διαμαντιών στην Αμερική. Ντελόν, Γκαμπέν και Βεντούρα στην μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του Ανρί Βερνέιγ που έχει αναδειχθεί σε κλασικό heist movie.

Le Clan des Siciliens

Αστυνομική 1969

Διάρκεια: 122′

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ανρί Βερνέιγ με τους: Αλέν ντελόν, Λίνο Βεντούρα, Ζαν Γκαμπέν.

Δείτε το τρέιλερ:

Έρωτας Αλά Ιταλικά

Μια νεαρή σεφ επιστρέφει από το Λονδίνο στην πατρίδα της και ξεκινάει μια σχέση με τον παιδικό της φίλο Λίο, έναν μάγειρα ειδικό στην pizza, με όνειρο να φτιάξει το δικό του εστιατόριο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι γονείς τους είναι θανάσιμοι εχθροί, καθώς έχουν ανταγωνιστικά εστιατόρια το ένα ακριβώς δίπλα στο άλλο.

Little Italy

Σκηνοθεσία: Ντοναλντ Πέτρι

Πρωταγωνιστούν οι: Έμα Ρόμπερτς, Χέιντεν Κρίστενσεν, Ντάνι Αγιέλο, Αντρέα Μάρτιν.

Δείτε το τρέιλερ:

«Ζιλ και Τζιμ» του Φρανσουά Τριφό σε επανέκδοση

Ο Ζιλ και ο Τζιμ, δύο ευαίσθητοι διανοούμενοι, συναντιούνται στο Παρίσι του 1914. Ερωτεύονται την ίδια γυναίκα, η οποία αν και παντρεύεται τον Τζιμ έχει ως εραστή της τον Ζιλ. Ο Φρανσουά Τριφό πρωτοσυναντά τη Ζαν Μορό, σε μια ταινία-φάρος της γαλλικής νουβέλ βαγκ βασισμένη σε μυθιστόρημα του Πιερ Ροσέ.

Jules et Jim

Δραματική 1962

Διάρκεια: 104′

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Φρανσουά Τριφό με τους: Όσκαρ Βέρνερ, Ανρί Σερ, Μαρί Ντιμπουά, Ζαν Μορό.

Δείτε το τρέιλερ:

«Πριν την Επανάσταση» του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι σε επανέκδοση

Μετά τον θάνατο του φίλου του Αγκοστίνο, ο νεαρός Φαμπρίτσιο συνάπτει ερωτικές σχέσεις με τη μεγαλύτερη σε ηλικία θεία του και να προσπαθεί να βρει ψυχολογική ισορροπία και πολιτικό νόημα στη ζωή του. Η δεύτερη σκηνοθετική προσπάθεια του Μπερτολούτσι, μόλις στα 23 του χρόνια, όπου συμπυκνώνει τα κινηματογραφικά άγχη αλλά και τις ανασφάλειες της γενιάς του.

Before the Revolution

Σκηνοθεσία: Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

Πρωταγωνιστούν οι: Αντριάνα Άστι, Φραντσέσκο Μπαρίλι.

Δείτε το  τρέιλερ:

 

 

«Το Σπίτι στην Πλατεία Trubnaya» του  Μπόρις Μπαρνέτ σε επανέκδοση

 

Βωβή σοβιετική κοινωνική κωμωδία του 1928.

Ένα κορίτσι από τη βαθιά επαρχία, καταφτάνει στη Μόσχα. Βρίσκει δουλειά σαν καμαριέρα σε ένα σπίτι της οδού Trubnaya και πέφτει θύμα εκμετάλλευσης από τον ιδιοκτήτη-κομμωτή και τη σύζυγό του. Η ιστορία ξεφεύγει από τα συνηθισμένα όταν στο σπίτι εμφανίζεται ένας νεαρός συνδικαλιστής, ο οποίος κάνει εγγραφές νέων μελών.

Σκηνοθεσία: Μπόρις Μπαρνέτ

Παίζουν: Βέρα Μερέτσκαγια, Βλαντιμίρ Φογκέλ, Έλενα Τιαπκίνα, Άντα Βόιτσικ, Βλαντιμίρ Μπατάλοβ, Ανέλ Σουντάκεβιτς.

Διάρκεια: 64′

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης