Tην ευκαιρία να κάνει το back to back στο Monte Carlo Masters, κατακτώντας τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του σε 1000άρι τουρνουά της ATP, έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς και είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνάει από τη… ρακέτα του για να το πετύχει!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αντιμετωπίζει το μεσημέρι της Κυριακής (15:30, Cosmote Sport 6) τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα (No 46), με στόχο τη νίκη, που θα του επιτρέψει να υπερασπιστεί το στέμμα που κατέκτησε πέρυσι στη διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Στεφ» πήρε το εισιτήριο με τον πλέον εμφατικό τρόπο, καθώς, μετά την χιτσκοκική του νίκη επί του Σβάρτσμαν στα προημιτελικά, μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο τον ημιτελικό του με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, κατακτώντας το πολυπόθητο εισιτήριο.

 

Από τη μεριά του ο Ισπανός, ο οποίος θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ATP τελικό, προκρίθηκε στον καταληκτικό αγώνα του τουρνουά, επικρατώντας με 2-1 σετ  του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Νο 29).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η μεταξύ τους προϊστορία 

Οι δύο φιναλίστ του Monte Carlo Masters έχουν αναμετρηθεί δύο φορές στο παρελθόν.

Είχαν βρεθεί αντιμέτωποι και πέρυσι στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο, ωστόσο τότε ο νεαρός Ισπανός εγκατέλειψε την αναμέτρηση μετά το πρώτο σετ (7-5).

Η δεύτερή συνάντησή τους ήταν εφέτος στο Ρότερνταμ, όπου ο «Στεφ» πήρε δύσκολη νίκη στα τρία σετ (2-1).

 

«Θα τα δώσω όλα για να πάρω και πάλι το τρόπαιο»

Ο Τσιτσιπάς στις δηλώσεις, που έκανε μετά τον ημιτελικό με τον Ζβέρεφ ανέφερε μεταξύ άλλων πως ξέρει την δυσκολία του τελικού κόντρα στον Ισπανό, τονίζοντας ότι θα τα δώσει όλα για την κατάκτηση του τροπαίου.

«Δεν ξέρω αν το χθεσινό ματς (κόντρα στον Σβάρτσμαν) μου έδωσε ρυθμό σήμερα, αλλά έπαιξα πολύ καλά. Είχα καλές ιδέες στο court. Ξέρω ότι έχω έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο αύριο και θα προσπαθήσω να πάρω ό,τι καλύτερο μπορώ από το σημερινό παιχνίδι και να το “μεταφέρω” στον αγώνα της Κυριακής.

Προσπαθώ να παίξω το καλύτερο τένις μου στο γήπεδο και δεν πολυσκέφτομαι τα χτυπήματά μου. Ξέρω ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω σαν “όπλα” το σερβίς μου και τα χτυπήματα από τη βασική γραμμή και έχω σαν κερασάκι στην τούρτα τ’ ανεβάσματα στο φιλέ» ανέφερε αρχικά ο «Στεφ».

Εν συνεχεία, μιλώντας για τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς-Φόκινα, επισήμανε ότι «είναι σε πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό. Πολύ δύσκολος αντίπαλος, τον έχω αντιμετωπίσει και στο παρελθόν, όμως τώρα είναι σαφέστατα βελτιωμένος σε σχέση με την τελευταία φορά που παίξαμε. Θα τα δώσω όλα για να πάρω ξανά το τρόπαιο».

Tα χρήματα που έχει εξασφαλίσει ο «Στεφ» από την πορεία του μέχρι τον τελικό

Με την πρόκρισή του στον τελικό ο Τσιτσιπάς εξασφάλισε ένα σημαντικό χρηματικό έπαθλο το οποίο μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερο εάν κατακτήσει το τρόπαιο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινώσει οι διοργανωτές ο 23χρονος Έλληνας έχει ήδη εξασφαλίσει 456.720 ευρώ, ενώ σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου απέναντι στον Νταβίντοβιτς Φοκίνα θα πάρει 836.335 ευρώ.

Συνολικά το τουρνουά του Μόντε Κάρλο θα μοιράσει σχεδόν 5,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι σε σχέση με πέρσι υπάρχει τεράστια αύξηση του ποσού.

Είναι χαρακτηριστικό πως πέρσι μοιράστηκαν περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ με την συνολικά αύξηση να ξεπερνά το 150%. Ειδικά το έπαθλο του νικητή και του φιναλίστ έχουν αύξηση κατά περίπου 200% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης