Την εξαιρετική του πορεία στο Monte Carlo Masters, όπου μεταξύ άλλων απέκλεισε και το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, «σφράγισε» ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα με την πρόκρισή του στο μεγάλο τελικό της Κυριακής (17/04), μετά τη νίκη του με 2-1 σετ επί του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Ο 22χρονος Ισπανός πανηγύρισε δικαίως την πρώτη του παρουσία σε ATP τελικό στη μέχρι τώρα καριέρα του και μπορεί να συνεχίζει να ονειρεύεται, είτε αγωνιστεί με τον Στέφανο Τσιτσιπά, είτε με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, που μάχονται αυτή την ώρα για το δεύτερο «εισιτήριο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φοκίνα, ο οποίος είχε 10 νίκες συνολικά στην καριέρα του σε διοργανώσεις επιπέδου Masters, απέδειξε όλη την εβδομάδα που διανύουμε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Σημείωσε πέντυε σερί νίκες κι απέχει άλλη μία από το να κατακτήσει το μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα του έως τώρα.

Παρότι βρίσκεται στο νο46 του κόσμου ο νεαρός Ισπανός επιβλήθηκε του νο29, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 6-4, 6-7(2), 6-3 σε 2 ώρες και 44 λεπτά αγώνα.

Ολοκλήρωσε τον αγώνα με 69/113 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του και με το εντυπωσιακό 5/6 break points, ενώ με το εκπληκτικό ποσοστό 77%(!) πίσω από το πρώτο σερβίς του ανάγκασε και τον Βούλγαρο να τον χειροκροτήσει στο φινάλε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ντιμιτρόφ έφτασε μία ανάσα από το να διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο του μετά το 2017 (ATP Finals). Απέτυχε να προκριθεί στον δεύτερο τελικό masters στην καριέρα του, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε το 3ο σετ έχοντας σημαντικότατο προβάδισμα (1-2).

Από κει και πέρα, όμως, κέρδισε μόλις 11 πόντους, έναντι 21 του Φοκίνα και αποκλείστηκε. Παρ΄ όλα αυτά από την επόμενη εβδομάδα θα ανέβει έξι θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και θα φτάσει στο νο32.

Όσον αφορά τον Φοκίνα, από τις 18/04 θα φιγουράρει στην χειρότερη γι΄ αυτόν περίπτωση στο νο27 της ATP, ενώ σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου στο Μόντε Κάρλο ο Ίβηρας τενίστας θα πάει στο νο20 του κόσμου!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης