Το εισιτήριο για τη φάση των «16» του Qatar Open πήρε την Τρίτη η Μαρία Σάκκαρη.

Στον εναρκτήριο αγώνα της στο 1000άρι τουρνουά, στην Ντόχα, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, που φιγουράρει στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, επιβλήθηκε με 2-0 σετ (6-3, 6-3) της Αν Λι (No 58) και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

TA HIGHLIGHTS TOY ΑΓΩΝΑ

Για την πρόκριση στα προημιτελικά η Μαρία θα παλέψει κόντρα στην Τζέσικα Πεγκούλα (Νο 17)  η οποία επιβλήθηκε με 2-0 σετ (6-3, 6-3) της Κάγιαν Γιούβαν (Νο 90), κι έτσι θα έχει την ευκαιρία να πάρει εκδίκηση από την Αμερικανίδα για τον αποκλεισμό της στον τέταρτο γύρο του φετινού Australian Open.

Μετά από 34 λεπτά κι αφού έκανε δύο μπρέικ στο σερβίς της Λι, η 26χρονη Σάκκαρη προηγήθηκε 1-0 στα σετ, έχοντας δύο άσους στο ενεργητικό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε με μπρέικ και προηγήθηκε 2-0, αλλά στη συνέχεια η Λι «απάντησε» με διπλό μπρέικ και κρατώντας ενδιάμεσα το σερβίς της προηγήθηκε 3-2.

Αφού ξέσπασε… σπάζοντας τη ρακέτα της, η Σάκκαρη «απάντησε» με τέσσερα συνεχόμενα games και με 6-3 έκανε το 2-0 και πήρε τη νίκη που ήθελε και άξιζε βάσει της εμφάνισής της απέναντι στην 21χρονη Λι.

Ήταν η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στο tour, με την Σάκκαρη να παίρνει το προβάδισμα στις νίκες και να προκρίνεται στον 3ο γύρο ελπίζοντας ότι εφέτος θα έχει καλύτερη πορεία στη διοργάνωση, στην οποία πραγματοποιεί την 5η της συμμετοχή, από εκείνη της περασμένης περιόδου, όταν είχε φτάσει στους προημιτελικούς όπου αποκλείστηκε από την Ισπανίδα, Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης