Ο Αντρέι Ρούμπλεφ, Νο 7 στην παγκόσμια κατάταξη, αναδείχθηκε νικητής στη μονομαχία του με τον Ρώσο συμπατριώτη του Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο 5) με 6-7 (7/9), 6-3, 7-6 (9/7), στο, πρώτο αγώνα του Κόκκινου Ομίλου των ATP Finals, στο Τορίνο.

Ο Μεντβέντεφ, με 24 άσους αλλά και 8 διπλά λάθη, ήταν ο πρώτος που υπέστη μπρέικ στο πρώτο σετ, επιτρέποντας στον Ρούμπλεφ να ξεφύγει με 4-1, αλλά επέστρεψε και ισοφάρισε σε 5-5.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην Νο 1 του κόσμου έσωσε στη συνέχεια δύο σετ πόιντ στο σερβίς του, στο 5-6 και στη συνέχεια άλλα πέντε στο τάι μπρέικ, το οποίο τελικά κέρδισε.

Στο δεύτερο σετ ο Ρούμπλεφ προηγήθηκε ξανά με 3-1 και στη συνέχεια με 5-3. Στο σερβίς του ο Μεντβέντεφ έσωσε πρώτα δύο σετ πόιντ πριν κάνει δύο διπλά λάθη στη σειρά, για να προσφέρει το σετ στον αντίπαλό του.

Οι δύο παίκτες έφτασαν ξανά σε τάι μπρέικ στο τρίτο και καθοριστικό σετ, αυτή τη φορά χωρίς να έχουν δεχτεί κανένα μπρέικ στο σερβίς τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρούμπλεφ προσέφερε στον εαυτό του τρία πρώτα ματς-μπολ, αλλά ο Μεντβέντεφ επέστρεψε. Ο νικητής της διοργάνωσης του 2020 έσωσε έναν τέταρτο πόντο αλλά υποχώρησε στον πέμπτο και ηττήθηκε μετά από περισσότερες από δυόμισι ώρες παιχνιδιού.

«Ειρήνη, ειρήνη, ειρήνη είναι αυτό που χρειαζόμαστε», έγραψε ο Ρούμπλεφ στην κάμερα πριν αποχωρήσει από το γήπεδο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης