Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα επικίνδυνο γεγονός λένε οι ειδικοί

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020, 16:52
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα επικίνδυνο γεγονός λένε οι ειδικοί

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο τον επόμενο Ιούλιο θα είναι μια «μοναδικά επικίνδυνη» διοργάνωση και απαιτείται ευελιξία από τους διοργανωτές εν μέσω της αβεβαιότητας της πανδημίας του κορωνοϊού, ειδικά εάν δεν έχει κυκλοφορήσει ένα εμβόλιο μέχρι τότε, λένε οι ιατροί.

Η Ιαπωνία και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έλαβαν την αναβολή των Αγώνων, ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτήσεις εάν οι Αγώνες μπορούν να γίνουν σε 15 μήνες από τώρα.

«Όταν μιλάμε για επαναφορά των αθλημάτων με γεμάτα γήπεδα, νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να περιμένουμε για να μπορέσει να κάνει ένα εμβόλιο», δήλωσε ο Ζακ Μπίνεϊ, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο Emory των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρόκειται να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου του επόμενου έτους, αλλά οι διοργανωτές αναμένουν λίγες αλλαγές στο αρχικό σχέδιο, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής από εθελοντές, αλλά αυτό μπορεί να είναι υπερβολικά αισιόδοξο, δήλωσε ο Μπίνεϊ, ειδικός σε θέματα υγείας του αθλητή.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι «ένα επικίνδυνο γεγονός», πρόσθεσε, λόγω των απειλών που εκπροσωπούν οι θεατές που θα έρθουν από πολλές χώρες.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020, 16:55