Η εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης με βασικό της θέμα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που είναι προγραμματισμένο γι΄ αυτό το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Αποφασίστηκε να ζητηθεί από την γαλλική οργανωτική επιτροπή «Παρίσι 2020» να πραγματοποιήσει μια άμεση και λεπτομερή μελέτη σκοπιμότητας για τους αγώνες, που έχουν προγραμματιστεί για τις 25-30 Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενημέρωση σχετικά με τις τρέχουσες προετοιμασίες έλαβε η εκτελεστική επιτροπή από τους διοργανωτές, οι οποίοι ανέφεραν ότι το έργο τους έχει υποστεί σοβαρό κίνδυνο από την εθνική παύση λειτουργίας μη βασικών δραστηριοτήτων στη Γαλλία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ενώ οι προετοιμασίες για το «Παρίσι 2020» συνεχίζονται πλήρως όπως είχε προγραμματιστεί και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ζητήθηκε μελέτη ενδεχόμενων εναλλακτικών ημερομηνιών φιλοξενίας των αγώνων, συμπεριλαμβανομένης ενδεχόμενης αναβολής, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις απόψεις των ενδιαφερομένων, εκείνων των εταίρων, των αθλητών καθώς και των σχετικών εθνικών και τοπικών κυβερνητικών αρχών στη Γαλλία.

Λόγω της απουσίας του προέδρου Σβέιν Άρνε Χάνσεν ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Βούλγαρου Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, Α΄ αντιπροέδρου της EA που εκτελεί καθήκοντα προσωρινού προέδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ευρωπαϊκός αθλητισμός και ολόκληρη η οικογένεια του στίβου παραμένουν κοντά στον Σβέιν Άρνε Χάνσεν και την οικογένειά του σε αυτή την δύσκολη εποχή και του εύχομαι ότι καλύτερο για πλήρη ανάρρωση.

Είναι σαφές ότι ζούμε σήμερα σε πρωτοφανείς περιόδους που απαιτούν από εμάς να είμαστε ευέλικτοι, ανοιχτοί και ρεαλιστές. Πάνω απ΄’ όλα, η υγεία και η ασφάλεια των αθλητών, των αξιωματούχων, των φιλάθλων, των εθελοντών, του προσωπικού και όσων εμπλέκονται στον ευρωπαϊκό αθλητισμό πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», δήλωσε ο Καραμαρίνοφ.

Στην τηλεδιάσκεψη μίλησε και ο Περικλής Ιακωβάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών, ο οποίος δήλωσε ότι πολλοί αθλητές επιθυμούν να διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπως είχε προγραμματιστεί, είναι κάτι θετικό σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές.

«Αυτό ήταν μια αγχωτική και γεμάτη σύγχυση περίοδος για τους αθλητές, έχουμε χάσει τη δομή μας και την αίσθηση της κανονικότητάς μας. Συνεργαζόμαστε με τις μεγαλύτερες κοινότητες μας εστιάζοντας στην υγεία και την ευημερία όλων στην πανδημία του Covid-19», σχολίασε ο Ιακωβάκης.

Σε άλλες αποφάσεις, η Εκτελεστική Επιτροπή, σε συνεργασία με τις τοπικές οργανωτικές επιτροπές, συμφώνησε να αναβάλει τόσο το Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10.000 μέτρων όσο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ορεινού Τρεξίματος μέχρι το 2021.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων – κορασίδων (Κ18) το οποίο είχε προγραμματιστεί για τις 16-19 Ιουλίου στο Ριέτι της Ιταλίας, δεν θα πραγματοποιηθεί το 2020.

Για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρίψεων του 2020 στην Πορτογαλία που ήταν προγραμματισμένο αρχικά για τις 21-22 Μαρτίου στη Λεϊρία και αναβλήθηκε, αποφασίστηκε η οριστική ματαίωσή του.

Η επόμενη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της EA θα γίνει και πάλι μέσω τηλεδιάσκεψης στις 7-8 Μαΐου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης