Αποφασισμένη εμφανίστηκε στον πρώτο ημιτελικό της Πάρμα η Μαρία Σάκκαρη, εξασφαλίζοντας με μια πολύ καλή εμφάνιση το εισιτήριο για τον τελικό.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (Νο 7) επικράτησε της Ντάνκα Κόβινιτς από το Μαυροβούνιο (Νο 78 στον κόσμο), με 2-0 σετ (7-5, 6-2) και το απόγευμα του Σαββάτου (19:00 στο Novasports 6) αναμένεται να διεκδικήσει το τρόπαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίπαλος της Μαρίας στον τελικό θα είναι η Μαγιάρ Σερίφ (Νο.74), η οποία επιβλήθηκε με 2-1 σετ της Άνα Μπόγκνταν (Νο.53), στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό.

Υπενθυμίζεται ότι οι ημιτελικοί επρόκειτο να διεξαχθούν την Παρασκευή, ωστόσο αναβλήθηκαν λόγω καιρού.

Συνολικά για τη Σάκκαρη αυτός ήταν ο 21ος ημιτελικός στην καριέρα της στο Tour, με την Ελληνίδα τενίστρια να έχει πλέον ρεκόρ 6-15.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη νίκη της επί της Κόβινιτς, η Μαρία πέρασε στον 3ο φετινό τελικό της, καθώς έχουν προηγηθεί αυτοί της Αγίας Πετρούπολης και της Καλιφόρνια (Indian Wells), όπου δυστυχώς η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε γνωρίσει ισάριθμες ήττες από τις Ανέτ Κόνταβεϊτ και Ίγκα Σφιόντεκ, αντίστοιχα.

Ο αγώνας

Στο πρώτο σετ, η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε εξαιρετικά, σαρώνοντας τα τρία πρώτα games, πετυχαίνοντας δύο μπρέικ και κρατώντας με ευκολία το σερβίς της.

Στο 3-0 όμως η αντίπαλός της πέρασε στην αντεπίθεση και κατάφερε να πάρει τέσσερα games (3-4) στη σειρά, με τη βοήθεια διαφόρων λαθών που έκανε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Το σετ συνεχίστηκε με ίσες ευκαιρίες, ωσότου το σκορ έδειξε 5-5. Σε αυτό το σημείο, η Σάκκαρη άδραξε την ευκαιρία, πέτυχε το μπρέικ και έφτασε στο 6-5. Κρατώντας το σερβίς της, η Ελληνίδα έκλεισε το πρώτο σετ.

Το δεύτερο σετ ήταν απόλυτα ισορροπημένο αρχικά, με τις δύο παίκτριες να κρατάνε τα σερβίς τους έως το 2-2.

Έπειτα, η Ελληνίδα τενίστρια ανέβασε και πάλι στροφές, δεν άφησε την Κόβινιτς να πάρει ανάσα και κερδίζοντας τα τελευταία 4 games, εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό του Parma Ladies Open.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης