Κολύμβηση: Στο Χάρβαρντ ο Σίσκος μετά τους Ολυμπιακούς του 2024

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023, 19:10
Κολύμβηση: Στο Χάρβαρντ ο Σίσκος μετά τους Ολυμπιακούς του 2024

Τη δέσμευσή του με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ επιβεβαίωσε ο Απόστολος Σίσκος, ο οποίος θα συνδυάσει την κολυμβητική του καριέρα με σπουδές υψηλού επιπέδου, σε ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου. Ο 18χρονος αθλητής, που αποτελεί μία από τις μεγάλες ελπίδες της ελληνικής κολύμβησης για το μέλλον, θα παραμείνει στη χώρα μας και την επόμενη χρονιά και θα μετακομίσει στις ΗΠΑ για την περίοδο 2024-25, έχοντας -πιθανότατα- μετάσχει ενδιάμεσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

«Μπορώ να πω ότι ήταν αρκετά δύσκολη (σ.σ. επιλογή), γιατί είχα πολλές προσφορές από σπουδαίες σχολές, αλλά νομίζω ότι έκανα μία καλή επιλογή», δήλωσε ο Απόστολος Σίσκος στην αμερικανική ιστοσελίδα «SwimSwam».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή (3/2), κολυμπώντας στο χειμερινό πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων στο Ποσειδώνιο, ο Σίσκος σημείωσε χρόνο 1:56.79 στα 200μ. ύπτιο. Η επίδοση αυτή αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων, απέχει μόλις επτά εκατοστά του δευτερολέπτου από το αντίστοιχο ρεκόρ ανδρών του Απόστολου Χρήστου (1:56.72) και είναι καλύτερη από το όριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς (1:57.50). Η περίοδος επίτευξης ορίων για το Παρίσι αρχίζει την 1η Μαρτίου και ο νεαρός πρωταθλητής θα χρειαστεί να επαναλάβει έναν ανάλογο χρόνο για να «σφραγίσει» την πρόκρισή του, κάτι που αναμένεται να συμβεί σύντομα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023, 19:12