Συνέντευξη: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Ο Μάριος Καπότσης είναι ένας από τους σπουδαιότερους πολίστες της γενιάς του, βλέποντας μάλιστα στην παρθενική του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες να γράφεται το όνομά του στο πάνθεον της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με τους συμπαίκτες του στην Εθνική ο 31χρονος περιφερειακός της Βουλιαγμένης, πριν περίπου έναν χρόνο στο Τόκιο χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση σε επίπεδο Ανδρών.

Ήταν ασημένιας απόχρωσης, αλλά στις καρδιές όλων των Ελλήνων φιλάθλων είναι… ολόχρυσο, καθώς αποτέλεσε άθλο και μόνο το γεγονός ότι βρεθήκαμε στον μεγάλο τελικό να διεκδικούμε την πρώτη θέση απέναντι στη Σερβία, έχοντας «βουλιάξει», μεταξύ άλλων, μία από τις μεγάλες δυνάμεις τού εν λόγω αθλήματος, την Ουγγαρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μάριος Καπότσης, μολονότι αυτό το διάστημα προετοιμάζεται για τον γάμο του με την κόρη του Λευτέρη Πανταζή, την Κόνι Μεταξά, δέχτηκε με χαρά να μιλήσει στο zougla.gr.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας, ο 31χρονος πολίστας γύρισε τον χρόνο πίσω και θυμήθηκε τα πρώτα του βήματα στο άθλημα που αγάπησε αλλά -και έχει αγαπηθεί- όσο λίγοι.

 

 

«Το πόλο μού έχει δώσει πολλά πράγματα, μου έχει δώσει φίλους που έχουν γίνει δεύτερη οικογένειά μου. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι το παν μέσα από τον αθλητισμό και πρωταθλητισμό. Για εμένα αυτές είναι οι σημαντικότερες στη διαδρομή, και μετά έρχονται τα χρήματα και οι διακρίσεις» εξομολογείται μεταξύ άλλων ο Μάριος.

 

Αναφερόμενος στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε στο εξωτερικό, επισήμανε ότι η εμπειρία του στη Στεάουα Βουκουρεστίου ήταν «μεγάλο σχολείο για τον ίδιο», ενώ με καμάρι μάς μίλησε για τον «γαλανόλευκο» άθλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Προσεγγίζαμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά στο Τόκιο. Βέβαια, μετά τη νίκη επί της Ουγγαρίας, που είναι μεγάλη δύναμη και έχει τα περισσότερα μετάλλια, καταλάβαμε ότι μπορούμε να τους νικήσουμε όλους» σημείωσε, προσθέτοντας με νόημα ότι «αν ωθήσαμε με την επιτυχία μας στην Ολυμπιάδα κάποια παιδιά να ασχοληθούν με το πόλο, αυτό για εμάς είναι το μεγαλύτερο μετάλλιο».

 

Μεταξύ άλλων, ο σπουδαίος Έλληνας πολίστας στάθηκε στην ανάγκη να γίνει το άθλημα πιο προσιτό, για την προσπάθεια που καταβάλλεται από πλευράς Πολιτείας και Ομοσπονδίας ώστε να γίνει η ζωή των αθλητών πιο εύκολη, και στην απόφασή του να αποσυρθεί από την Εθνική μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Φυσικά, μας μίλησε και για τον γάμο του με την Κόνι Μεταξά, τονίζοντας «αισθάνομαι πολύ καλά, δεν έχω άγχος». Αποκάλυψε ότι κατάλαβε νωρίς πως ήταν η γυναίκα με την οποία θα ανέβαινε τα σκαλιά της εκκλησίας, ενώ δεν παρέλειψε να αποθεώσει τον πεθερό του, Λευτέρη Πανταζή, κάνοντας λόγο για έναν πάρα πολύ καλό και δοτικό άνθρωπο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης