Η Μαρία Σάκκαρη πέρασε… χαλαρά στα προημιτελικά του Kremlin Cup, μετά την απόσυρση της Άννα Καλίνσκαγια, και έκλεισε θέση στη Γουαδαλαχάρα.

Η πρόκριση ήρθε με… άκομψο τρόπο, καθώς η νεαρή Ρωσίδα εγκατέλειψε την αναμέτρηση μετά το 6-2, 1-0, αλλά η ουσία είναι ότι η Μαρία «σημείωσε» μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας της: Θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα στην ιστορία που θα λάβει μέρος σε ένα από τα πιο σημαντικά τουρνουά της χρονιάς, το WTA Finals, όπου θα βρεθούν οι οκτώ καλύτερες της σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη σημερινή της πρόκριση έπιασε το όριο της πρόκρισης (3.250) και, μάλιστα, αυτήν τη στιγμή είναι στο Νο.5 της σχετικής λίστας. Ακόμα και να έχανε σήμερα, δηλαδή, δύσκολα θα έχανε το εισιτήριο για το Μεξικό…

Και θα ήταν κρίμα, διότι μιλάμε για μια παίκτρια που έχει παίξει φέτος σε δύο ημιτελικούς Grand Slam, που την έχουν «απογειώσει» στο Νο.7 του κόσμου. Σημειώστε ότι, αν καταφέρει να φύγει από τη Μόσχα με τον τίτλο, τότε θα ανεβεί στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης.

Για την ώρα, την πρόκριση για το WTA Finals έχουν εξασφαλίσει και οι Μπάρτι, Σαμπαλένκα. Κρεϊτσίκοβα και Πλίσκοβα. Θυμίζουμε ότι στο αντίστοιχο τουρνουά των ανδρών, το ATP Finals (14-21/11), θα αγωνιστεί φέτος για τρίτη σερί σεζόν ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Πολύ μεγάλη χρονιά για το ελληνικό τένις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα, όλα στην ουσία τελείωσαν όταν η Μαρία σημείωσε το πρώτο μπρέικ στο 2-2. Παίρνοντας συνολικά έξι γκέιμ στη σειρά, πέρασε μπροστά με σετ και μπρέικ, την ώρα που η 22χρονη αντίπαλός της φαινόταν να ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στο (βαριά δεμένο) πόδι της.

Όταν δέχτηκε το μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του δεύτερου σετ, η Ρωσίδα αποφάσισε να εγκαταλείψει την προσπάθεια και η Μαρία σφράγισε την πρόκριση στην οχτάδα της διοργάνωσης (WTA 500). Ο αγώνας της με την Κουντερμέτοβα ή τη Χάλεπ θα γίνει αύριο, Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, λογικά το μεσημέρι.

Πηγή: SDNA

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης