Όλοι γνώριζαν: Όταν ο Ιακωβίδης είχε περιγράψει τις τραγικές συνθήκες προετοιμασίας του μιλώντας στον Καπουτζίδη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021, 10:33
Όλοι γνώριζαν: Όταν ο Ιακωβίδης είχε περιγράψει τις τραγικές συνθήκες προετοιμασίας του μιλώντας στον Καπουτζίδη

Μόλις έχει ολοκληρώσει την προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Θοδωρής Ιακωβίδης έχει πραγματοποιήσει μία εξαιρετική εμφάνιση.

Έχει κάνει έναν σχεδόν αλάνθαστο αγώνα με πέντε έγκυρες προσπάθειες, καταλαμβάνοντας εν τέλει την 11η θέση στο σύνολο.

Στις δηλώσεις του αντί να τρέξουν από τα μάτια του δάκρυα χαράς για την αξιόλογη παρουσία του στην ιαπωνική πρωτεύουσα, αρχίζει να κλαίει από απόγνωση.

Γιατί η χώρα του δεν τον στήριξε ποτέ. Γιατί ποτέ δεν στάθηκε αρωγός στην προσπάθειά του για διάκριση στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη.

Διότι με τη στάση τους τον σπρώχνουν στην έξοδο, όπως συνέβη και με άλλους αθλητές στο παρελθόν. Τον αναγκάζουν να αποχωρήσει από το άθλημα που λατρεύει, την άρση βαρών…

Όπως είναι φυσικό η εικόνα αυτού του γίγαντα να ξεσπά σε λυγμούς αποτέλεσε γροθιά στο στομάχι των τηλεθεατών και φίλων των σπορ.

Άπαντες έσπευσαν να σταθούν στο πλευρό του με κάθε τρόπο, βλέποντας την απελπισία, την απόγνωση μέσα στα μάτια του Έλληνα πρωταθλητή.

Κάποιοι από την Πολιτεία, βλέποντας τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα, κάνουν σαν να μην ξέρουν, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη να αποποιείται των ευθυνών του, ρίχνοντας το μπαλάκι ουσιαστικά στην ομοσπονδία και την ΕΟΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι περιμένει τον Ιακωβίδη μόλις γυρίσει από το Τόκιο να συζητήσουν και να βρουν μία λύση.

«Πως είναι δυνατόν όμως να μην γνώριζαν;» αναρωτάται εύλογα ο καθένας μας.

Από τη στιγμή μάλιστα που και στο παρελθόν ο πρωταθλητής του Παναθηναϊκού είχε περιγράψει τις τραγικές συνθήκες της προετοιμασίας του. Τότε όμως δεν τους ένοιαζε γιατί το θέμα δεν είχε πάρει διάσταση είναι η απάντηση που θα έρθει πρώτη στο μυαλό των περισσοτέρων.

Και αν δεν γνώριζαν γιατί είναι ακόμη στις θέσεις τους; Δεν είναι δουλειά τους να γνωρίζουν και να δίνουν λύσεις; Να κάνουν τη ζωή των αθλητών μας πιο εύκολη στην προσπάθειά τους για να έχουν μία όσο πιο αξιοπρεπή πορεία στο Τόκιο;

Ερωτήσεις ρητορικές, θα μας πείτε.

Διά του λόγου το αληθές δείτε παρακάτω τις δηλώσεις που έκανε ο Έλληνας πρωταθλητής της άρσης βαρών στον Γιώργο Καπουτζίδη και την ειδική εκπομπή της ΕΡΤ που σύστηνε στο κοινό τα μέλη της ελληνικής αποστολής. 

Πιο συγκεκριμένα σε ερώτηση του παρουσιαστή για τη φημολογία περί αποχώρησής του από την ενεργό δραση και αν σταματήσει χορτασμένος την καριέρα του ο Ιακωβίδης είχε απαντήσει:

«Χορτασμένος όχι, δεν θα σταματήσω. Η ώρα που φτάνει στο τέλος η άρση βαρών και όλη η διαδικασία, η προπόνηση, το άγχος, οι χαρές, τα ρεκόρ, οι φιλίες, οι πλάκες, θα μου λείψουν. Δεν είμαι έτοιμος να σταματήσω. Αν με ρωτήσει κάποιος θα του πω ότι μπορώ να το κάνω αυτό μέχρι να κλείσω τα μάτια μου.

Αλλά με έχουν κουράσει οι συνθήκες και στη ζωή δεν υπάρχει μόνο η άρση βαρών. Θέλω να κάνω οικογένεια, να κάνω παιδάκια. Οι ανταγωνιστές μου έχουν τα πάντα από το κράτος τους, έχουν λυμένο το βιοποριστικό, ενώ εγώ αναγκάζομαι να αφήνω την προπόνηση στη μέση για να πάω να βγάλω το μεροκάματο».

 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021, 11:11