Η Κατερίνα Ελ Λατίφ και το νέο tandem των γυναικών αποτελούμενο από τις Ευγενία Σταμάτη/Αργυρώ Μηλάκη (πιλότος), χάρισαν στην ελληνική ποδηλασία δρόμου, τις πρώτες διεθνείς διακρίσεις μέσα στο 2021.

Η Ελ Λατίφ, στο πλαίσιο του Paracycling Classics Ronde In Flanders Brugge-Ronse, κατέλαβε την 2η θέση στον αγώνα δρόμου κατηγορίας Τ2 με 1:26:00 (σ.σ. δεν έγινε επίσημη απονομή στην κατηγορία της), ενώ οι Σταμάτη/Μηλάκη βρέθηκαν στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητριών με 2:09:30 στην κατηγορία B. Στην πρώτη περίπτωση, η Ελλάδα κατέκτησε 26 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ πήρε άλλους 22 από το ελληνικό δίδυμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα από ελληνικής πλευράς ο Αθανάσιος Συρμάς ήταν 5ος στην κατηγορία Η5, ενώ το tandem των Κωνσταντίνου Εφραίμ Τσαγκατάκη/Δημήτρη Σκιντζή (πιλότος) κατετάγη 7ο.  Στην κατηγορία C2 ο Νίκος Παπαγγελής πήρε την 8η θέση, ενώ στις κατηγορίες C4 και C5, οι Νικόλαος Παπακυργιάκης και Θεόδωρος Χριστοδούλου κατέλαβαν την 10η και 13η θέση αντίστοιχα.

Το δίδυμο Νικόλαος Μανατάκης/Παναγιώτης Κολέτας (πιλότος) δεν μπόρεσε να τερματίσει, όπως και οι Φώτιος Βοριζανάκης (Τ2) και Αικατερίνη Σαράντη (Η4).

Τα ελληνικά πεντάλ από τις 6 έως τις 9 Μαΐου θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Οστάνδης τόσο στον αγώνα δρόμου όσο και στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να θυμίσουμε ότι το 2017, στον αγώνα της Οστάνδης, η ελληνική ποδηλασία είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στον αγώνα αντοχής συνολικής απόστασης 80 χιλιομέτρων, με πρωταγωνίστριες τις Ελένη Καλατζή/Ηρώ Μηλάκη (πιλότος).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης