Προβάδισμα για πρόκριση στο final-4 της Euroleague απέκτησε η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού, που επικράτησε στο Χαλάνδρι 10-8 της τυπικά γηπεδούχου Βουλιαγμένης, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Σε αντίθεση με τα τέσσερα φετινά μεταξύ τους παιχνίδια στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά το ματς ήταν ντέρμπι, με τον νεανικό ΝΟΒ να εμφανίζεται πολύ βελτιωμένος και να διεκδικεί τη νίκη «στα ίσια». Οι «ερυθρόλευκες» κατάφεραν να εξουδετερώσουν πλήρως την Έλενα Ξενάκη, αλλά είχαν κακό ποσοστό στην παίκτρια παραπάνω (3/10) και δέχθηκαν αρκετά γκολ από την περιφέρεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα μέσα της τελευταίας περιόδου η Βουλιαγμένη προηγήθηκε 8-7, για να ακολουθήσει ένα 3-0 του Ολυμπιακού (που είχε ως κορυφαία παίκτρια την Καναδή Κάιρα Κρίστμας) μέσα σε 2,5 λεπτά που του έδωσε τη νίκη.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 28 Μαρτίου στον Πειραιά. Η νικήτρια ομάδα του ζευγαριού προκρίνεται στο final-4 της Euroleague, ενώ η ηττημένη θα διεκδικήσει στη συνέχεια το LEN Trophy, με τους υπόλοιπους τρεις χαμένους των προημιτελικών.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 1-3, 2-3

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συνθέσεις:

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αλεξία Καμμένου): Κοτσιώνη, Πρωτοπαπά 2, Τσιμάρα, Ελληνιάδη 1, Γιαννοπούλου 1, Ξενάκη, Νίνου 2, Πάτρα 1, Κότσια, Β. Διαμαντοπούλου, Κοντονή 1, Καλαϊτζή, Μαυρωτά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Μπενέκου, Ελευθεριάδου, Κρίστμας 4, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Μαργ. Πλευρίτου 1, Κανετίδου, Β. Πλευρίτου 1, Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης