Πραγματοποιώντας μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση, η ΑΕΚ επικράτησε εκτός έδρας με 31-34 του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. για την όγδοη αγωνιστική του πρωταθλήματος Ε.Σ.Χ.Α. Νέων, στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη.

Μετά την εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη της ανδρικής ομάδας απέναντι στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Σ.Φ.Π. στα πλαίσια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, μια ακόμα νίκη ήρθε για την Ένωση από την ομάδα των Νέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ομάδα της ΑΕΚ αποτελείται μόνο από εφήβους και συμμετέχει και στο Πρωτάθλημα Νέων αντιμετωπίζοντας ομάδες με ηλικιακή διαφορά 2 ετών μεγαλύτερους!

Οι ελάχιστοι θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες παρακολούθησαν ένα παιχνίδι αντάξιο των υψηλών προσδοκιών, με εντυπωσιακά γκολ, γρήγορες φάσεις, εναλλαγές στο σκορ και δυνατά μαρκαρίσματα.

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα για την ΑΕΚ, που με σφικτή άμυνα και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, βρέθηκε να προηγείται με τέσσερα γκολ στο πεντάλεπτο με (1-5).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.αντέδρασε και μείωσε τη διαφορά στα δύο γκολ στο 20λεπτο (11-13), σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (16-18).

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, οι Πειραιώτες μπήκαν πιο αποφασισμένοι να ανατρέψουν το σκορ και να επιβάλουν τον ρυθμό τους.

Με τον Terlecki να κατεβάζει ρολά καθώς και τον Δεληχρήστο να σκοράρει κατά ριπάς, βοηθούμενος από τους Λόλα και Τσανίνο, κατάφεραν στο 45λεπτο να προηγηθούν για πρώτη φορά στο παιχνίδι με (24-23).

Η ομάδα του Γιώργου Καρασσαβίδη εκμεταλλευόμενη τις δύο δίλεπτες αποβολές της Ένωσης προηγήθηκε με τρία γκολ 7΄ λεπτά πριν από το τέλος του παιχνιδιού, δείχνοντας ότι η υπόθεση «νίκη» τείνει προς τη μεριά των ερυθρόλευκων.

Οι παίκτες όμως του Αλέξη Αλβανού δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και κάνοντας ένα σερί 9-3 κατάφεραν να φτάσουν στην πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 31-34!

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην παρουσία του Δημήτρη Δημητρούλια (προπονητή της ανδρικής ομάδας της Ένωσης), στον πάγκο δίπλα στον Αλέξη Αλβανό. Αυτό δείχνει εμπράκτως ότι η οικογένεια της ΑΕΚ πιστεύει και στηρίζει τους εφήβους της -και όχι μόνο- αλλά γενικότερα τις Ακαδημίες της.

Από την ΑΕΚ εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των δύο τερματοφυλάκων. Ο νεαρός νεαποκτηθέντας Μπαμπατζανίδης στο ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και έδειξε από την πρώτη στιγμή το πλούσιο ταλέντο του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο έτερος τερματοφύλακας της Ένωσης Ασλής ήταν εξίσου καλός κάτω από τα δοκάρια και ειδικότερα με τις καθοριστικές του επεμβάσεις στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα.

Ο Δικαιούλιας κάνοντας ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι, κέρδισε πολλές μονομαχίες. Πολλές φορές είχε πάνω του δύο παίχτες, αλλά με τη δύναμη και την ικανότητά του, κατάφερνε και έβαζε γκολ ή έπαιρνε δίλεπτα. Πέτυχε μάλιστα και το καθοριστικό γκολ 1’ λεπτό πριν το φινάλε του αγώνα, κάνοντας το 31-33 και κλειδώνοντας τη νίκη για την ΑΕΚ.

Ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση από τον Κοτσιώνη, που εκτός από την πολύ καλή αμυντική του παρουσία ήταν ο δημιουργός αλλά και ο εκτελεστής του παιχνιδιού στο επιθετικό κομμάτι (12 γκολ!). Παρόλο που στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής του Ολυμπιακού επέλεξε για να τον σταματήσει την άμυνα man to man, η επιλογή του δεν τον δικαίωσε.

Από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Σ.Φ.Π. πολύ καλή παρουσία είχαν ο Terlecki δείχνοντας τις απεριόριστες δυνατότητες του και ο Δεληχρήστος, που επιθετικά ήταν μια ομάδα μόνος του!

Πρώτοι σκόρερ από την ΑΕΚ ήταν ο Κοτσιώνης με 12 γκολ και οι Δικαιούλιας, Janca με 5 γκολ έκαστος. Από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Σ.Φ.Π.  πρώτοι σκόρερ ήταν ο Δεληχρήστος με 9 γκολ και ο Τσανίνος με 7 γκολ.

Τα πεντάλεπτα: 1-5, 4-6, 6-10, 11-13, 14-16, 16-18 (ημίχρονο), 17-19, 21-21, 24-23, 25-24, 29-30, 31-34 (τελικό).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.(Καρασσαβίδης): Κιαρτζίδης, Κουκουλάς, Μαραμάθας 2, Terlecki, Nάκος, Ντούρος, Καραμασιώτης 2,Λιάπης, Καραμπουρνιώτης, Δεληχρήστος 9, Ασβεστάς 2, Σιδηρόπουλος 1, Μάινας 4, Τσανίνος 7, Λόλας 4, Γκένας

ΑΕΚ (Αλβανός): Βυθούλκας, Λαζάρου, Αθανασάκος, Δικαιούλιας 5, Janca 5, Ασλής, Σοφιανός, Βασιλόπουλος 1, Στάθης, Κοτσιώνης 12, Σφαέλος-Παπαιωάννου, Βασιλείου-Τσάφος 4, Ζαφειράκης 2, Κοβάνης 4, Μπαμπατζανίδης, Βεζύρης 1

Διαιτητές : Μερτινιάν, Συρεπίσιος

Δίλεπτα: 5-6Πέναλτι 3/3-1/2 

Κόκκινη κάρτα: Δεληχρήστος59:42

Οι διαιτητές σημείωσαν στο φύλλο αγώνα: «Στο 59:42 λεπτό του αγώνα, απεβλήθη ο αθλητής της Α’ ομάδας Δεληχρήστος Θεόδωρος, με αρ. Δ. ΟΧΕ 66982 & αρ. Φ. Νο 90, διότι παρεμπόδισε εκτέλεση ελεύθερης ρίψης εμπίπτοντας στον κανονισμό των τελευταίων 30 δευτερολέπτων & συγκεκριμένα το άρθρο 8.10.c. Ως εκ τούτου το δελτίο του αθλητή κρατήθηκε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης