Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε απέναντι στον Ράφα Ναδάλ και, αφού έχασε με 2-1 σετ, έμεινε εκτός συνέχειας του ATP Finals, που διεξάγεται στο Λονδίνο. Ο Ισπανός, που κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-4, προκρίθηκε στα ημιτελικά, ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής, που ισοφάρισε στο δεύτερο σετ με το ίδιο σκορ, έχασε τη συγκέντρωσή του στο τρίτο. Ο Ναδάλ με τρία μπρέικ πόιντ, έναντι ενός του «Στεφ», έφτασε στο 6-2 που του χάρισε τη νίκη.

Ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (21/11) τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ στα ημιτελικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να σερβίρει και τους δύο αντιπάλους να υπερασπίζονται το σερβίς τους με σχετική ευκολία στα έξι πρώτα γκέιμ. Στο έβδομο ο Ναδάλ έφτασε σε διπλό μπρέικ πόιντ, όμως ο Έλληνας πρωταθλητής με ψυχραιμία… δραπέτευσε από τη δύσκολη θέση και έφτασε στο 4-3. Τελικά ο Ναδάλ πέτυχε το μπρέικ, «σπάζοντας» το σερβίς του Τσιτσιπά στο ένατο γκέιμ (5-4). Στη συνέχεια μάλιστα κράτησε το σερβίς του και με άσο έκλεισε το πρώτο σετ με 6-4.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε μεγάλο βάρος στο σερβίς του και προσπάθησε να βρει την ευκαιρία να πετύχει μπρέικ απέναντι στον Ισπανό θρύλο. Ο Έλληνας κορυφαίος τενίστας έφτασε στο 5-4 και στο δέκατο γκέιμ στρίμωξε τον Ναδάλ. Ο Ισπανός, που βρέθηκε πίσω με 40-15, κατέκτησε έναν πόντο, όμως στη συνέχεια έκανε διπλό λάθος, με αποτέλεσμα ο Τσιτσιπάς να φτάσει στο 1-1 με 6-4 στα γκέιμ.

 

Με το… καλημέρα στο τρίτο σετ ο Ναδάλ έκανε δύο μπρέικ στον Τσιτσιπά και απέκτησε τεράστιο προβάδισμα για τη νίκη. Ενδιάμεσα ο Στέφανος απάντησε με το δικό «σπάσιμο», όμως ο Ισπανός προηγήθηκε 3-1. Στο πέμπτο γκέιμ ο Τσιτσιπάς υπερασπίστηκε για πρώτη φορά στο σετ το σερβίς του και μείωσε σε 3-2. Στο έβδομο γκέιμ ο Ναδάλ πανηγύρισε ακόμα ένα μπρέικ και έφτασε αγκαλιά με τη νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά (5-2). Τελικά στο όγδοο γκέιμ ο Ναδάλ πήρε τους πόντους που χρειάζονταν και με 2-1 κέρδισε τον αγώνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης