Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5) έκανε επίδειξη δύναμης στη φάση των «16» του Ρολάν Γκαρός, καθώς την Κυριακή επικράτησε εμφατικά με 3-0 σετ (7-5, 6-3, 6-0) του Αυστριακού, Σεμπάστιαν Όφνερ (Νο 118), παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στα προημιτελικά του γαλλικού Όπεν.

Πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν και μάλιστα πολύ για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι αυτό γιατί για το εισιτήριο που οδηγεί στους «4» του φημισμένου γκραν σλαμ θα παλέψει με το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Κάρλος Αλκαράθ.

Οι διοργανωτές του Ρολάν Γκαρός ανακοίνωσαν σήμερα το πρόγραμμα των προημιτελικών.

Έτσι έγινε γνωστή και η ώρα του αγώνα του «Tsitsifast» απέναντι στον Αλκαράθ, ο οποίος ως γνωστόν έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος που αναρριχήθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης (σε ηλικία 19 ετών).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «μονομαχία» του «Στεφ» απέναντι στον 20χρονο Ισπανό τενίστα θα πραγματοποιηθεί στο κορτ του Philippe Chatrier και θα είναι βραδινή.

Συγκεκριμένα το παιχνίδι του Τσιτσιπά με τον Αλκαράθ θα πραγματοποιηθεί όχι πριν από τις 21:15 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Eurosport 1.

Θέλει να «σπάσει το ρόδι» απέναντι στον Ισπανό

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράδοση του κορυφαίου Έλληνα τενίστα απέναντι στον Ισπανό είναι καθολικά με το μέρος του αντιπάλου του, καθώς έχει επικρατήσει και τις τέσσερις φορές, που έχουν αναμετρηθεί.

Πάντως ο Τσιτσιπάς έχει αποδείξει και στο παρελθόν αλλά και με τις εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει στο εφετινό Ρολάν Γκαρός ότι μπορεί να τα καταφέρει ανεξάρτητα ποιον έχει αντίπαλο, αρκεί να είναι συγκεντρωμένος και να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του.

Έτσι το βράδυ της Τρίτης καλείται να κάνει το τέλειο παιχνίδι, προκειμένου να «σπάσει το ρόδι» απέναντι στον Αλκαράθ και να προκριθεί στους «4» του φημισμένου γκραν σλαμ, όπου και πάλι τον περιμένει δύσκολο έργο.

Κι αυτό γιατί αν ξεπεράσει το εμπόδιο του Ισπανού στα προημιτελικά αντίπαλός του στα ημιτελικά θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που πλέον βρίσκεται στο Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Βίντεο από τις τέσσερις αναμετρήσεις του Τσιτσιπά απέναντι στον Αλκαράθ:

Βαρκελώνη 2023 (Τελικός): Αλκαράθ-Τσιτσιπάς 2-0 σετ

 

Βαρκελώνη 2022: Τσιτσιπάς-Αλκαράθ 1-2 σετ

 

Μαϊάμι 2022: Τσιτσιπάς-Αλκαράθ 0-2 σετ

 

US Open 2021: Αλκαράθ-Τσιτσιπάς 3-2 σετ 

 

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης