Οι συνεχείς δράσεις της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο διάστημα της καραντίνας δεν διέλαθαν της προσοχής των διεθνών φορέων. Έτσι, η Παγκόσμια Ένωση αθλητών που έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες (World Olympians Association) έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στην ΕΣΟΑ, απονέμοντας τα εύσημα για τις δραστηριότητές της.

Η επιστολή είχε ως αποδέκτες την Πρόεδρο της ΕΣΟΑ, Βούλα Κοζομπόλη και την Γενική Γραμματέα Ειρήνη Αϊνδιλή, ο οποίες σε κοινή τους δήλωση αναφέρουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αναγνώριση του έργου της ΕΣΟΑ από τους συναδέλφους μας του εξωτερικού μάς χαροποιεί ιδιαίτερα και θα επιδιώξουμε την συνεργασία μαζί τους σε κοινές δράσεις για την προαγωγή του αθλητισμού, της παιδείας, της περιβαντολλογικής συνείδησης και της υγείας. Η προσφορά και η ενεργοποίηση όλου του Διοικητικού μας Συμβουλίου, των Διοικητικών μας Στελεχών και φυσικά των μελών μας, ήτοι των Ελλήνων Olympians στις δράσεις μας, αποτελούν την παρακαταθήκη για την επίτευξη των στόχων που ως Ολυμπιακό και Αθλητικό Κίνημα πρέπει να θέσουμε, ειδικά τώρα, στην εποχή του covid19».

Η εκστρατεία “Olympians Against Covid19” της ΕΣΟΑ άρχισε σχεδόν ταυτόχρονα με την επιβολή περιοριστικών μέτρων στην Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Έτσι, αναλήφθηκαν οι ακόλουθες δράσεις:

– Κινητοποίηση των μελών της, των Ελλήνων Olympians και γενικά όλου του Αθλητικού Κινήματος (προπονητές, παράγοντες, αθλητικές ομάδες) ως προς την αναγκαιότητα του «να μείνουμε σπίτι» κατά τη διάρκεια της έξαρσης του ιού, μέσω social media καμπάνιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Δημιουργία Τηλεφωνικής Γραμμής Ψυχολογικής Υποστήριξης Αθλητών, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής.

– Εκπόνηση Δράσεων Εθελοντικής Αιμοδοσίας και με σύνθημα «Ο Αθλητισμός δίνει ζωή», προς υποστήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

– Δράση κατά της Ενδοοικογενειακής Βίας, που κατά την διάρκεια της καραντίνας παρουσίασε αλματώδη αύξηση, με την εμπλοκή των Ελλήνων Olympians καθώς και σημαντικών φορέων του Ελληνικού Αθλητισμού και της Αθλητικής Δημοσιογραφίας.

– Επ’ αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας, τιμή στις μητέρες των Olympians με τον τρόπο που τους αρμόζει.

– Σύναψη Μνημονίων Συνεργασίας με τους Εθελοντές Θρακομακεδώνων-Αχαρνών και την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος για την προστασία της Πάρνηθας κατά την διάρκεια της Αντιπυρικής Περιόδου και την ενεργοποίηση του κοινού στον αγώνα κατά των πνιγμών το φετινό καλοκαίρι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης