Την ξέφρενη πορεία του στο Australian Open συνεχίζει o Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς νίκησε με 6-3, 3-6, 7-6(7), 6-4 τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι (Νο20 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ) και προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης, όπου θα βρεθεί απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ.
Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη του 20χρονου Έλληνα τενίστα, ο οποίος γράφει ιστορία στη χώρα των καγκουρό.

Κι αυτό γιατί έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που καταφέρνει να περάσει στους «16» καλύτερους του συγκεκριμένου τουρνουά και ο πρώτος που καταφέρνει να προκριθεί στον 4ο γύρο δύο διαφορετικών Grand Slam διοργανώσεων, μετά το Wimbledon πέρυσι, όπου αποκλείστηκε από τον Τζον Ίσνερ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε σήμερα 2 ώρες και 54 λεπτά για να φτάσει στη νίκη, έχοντας και αυτήν τη φορά την ένθερμη υποστήριξη των Ελλήνων ομογενών.
Λίγο αργότερα, ο Ρότζερ Φέντερερ, Νο3 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε πιο εύκολο έργο απέναντι στον Αμερικανό Τέιλορ, νικώντας με 6-2, 7-5, 6-2 σε μόλις 88 λεπτά παιχνιδιού στη Rod Laver Arena και εξασφαλίζοντας θέση στους «16» απέναντι στον Τσιτσιπά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Υπενθυμίζεται ότι οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο ανεπίσημο τουρνουά του Περθ, αρχές Ιανουαρίου, εκεί όπου ο Φέντερερ κέρδισε δύσκολα 7-6, 7-6.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης