Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Αντρέι Ρούμπλεφ με 2-1 στο Άμπου Ντάμπι, κατακτώντας τον τίτλο στο τουρνουά επίδειξης στο Mubadala WTC, και πήρε μια άτυπη ρεβάνς για την προ μηνός ήττα του στον μεταξύ τους αγώνα στο ATP Finals στο Τορίνο που τον άφησε εκτός ημιτελικών.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε εύκολα τον Αντρέι Ρούμπλεφ με 6-2, 4-6, 6-2 και κατέκτησε τον τίτλο στο τουρνουά επίδειξης Mubadala στο Άμπου Ντάμπι, κλείνοντας με μια ακόμη επιτυχία το 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Έλληνας τενίστας ξεκίνησε εντυπωσιακά τον τελικό κατακτώντας τα πρώτα 4 games και έκανε δικό του το πρώτο σετ σε λίγο περισσότερο από μισή ώρα.

Στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς έδειξε να αντιμετωπίζει προβλήματα από τις επιστροφές του Ρούμπλεφ, που βρήκε εύκολους πόντους από το σερβίς του και έφτασε στο game με 6-4, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε εντυπωσιακά στο 3ο σετ , κάνοντας break επιστρέφοντας μάλιστα από το 15/40, κάνοντας το 1-0. Έκανε το 2-0 στο σερβίς του και με νέο break έφτασε στο 3-0, κάνοντας στη συνέχεια εύκολα το 4-0.

Ο Ρούμπλεφ μείωσε στο 5ο game σε 4-1 και αργότερα σε 5-2, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να γυρίσει την κατάσταση υπέρ του. Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για τον τίτλο και το κατάφερε με τέσσερις σερί πόντους για το 6-2 και την τελική επικράτηση, με τους παίκτες στο τέλος να αγκαλιάζονται.

Τέλος, στον αγώνα για την 3η θέση ο Κάσπερ Ρουντ νίκησε 2-0 (6-1, 6-4) τον Κάρλος Αλκαράθ .

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης