Την πρόκριση σε τελικό τουρνουά ΑΤΡ για όγδοη φορά στην καριέρα του πανηγύρισε το Σάββατο ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Πεκίνο.

Πιο συγκεκριμένα στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του China Open ο Έλληνας πρωταθλητής, Νο 7 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο 3 του ταμπλό, επικράτησε με 2-0 σετ του Γερμανού Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο 6 του κόσμου και Νο 2 του ταμπλό), κι έτσι θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στον Τιέμ την Κυριακή στις 14.30 (Cosmotesport 7).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Στο πρώτο σετ έγινε κανονική μάχη και οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Τσιτσιπάς το πήρε με 7-6(6). Στο δεύτερο σετ όμως o Στέφανος ήταν εντυπωσιακός, κυριάρχησε του αντιπάλου του και έφτασε γρήγορα στο 5-1.

Στη συνέχεια ο Ζβέρεφ αντέδρασε, γλίτωσε και δύο ματς-πόιντ και πήγε το σετ στο 5-4, όμως ο Τσιτσιπάς είχε την «απάντηση» και επικράτησε με 6-4.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Όπως προαναφέραμε στον τελικό ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιέμ, Νο 4 του κόσμου και Νο 1 του ταμπλό, ο οποίος στον άλλο ημιτελικό νίκησε με ανατροπή 2-6, 7-6(5), 7-5 τον Ρώσο Κάρεν Κασάνοφ, Νο 9.

Μέχρι τώρα ο Τσιτσιπάς έχει αγωνιστεί το 2018 στους τελικούς της Βαρκελώνης, του Τορόντο, της Στοκχόλμης και το 2019 στους τελικούς της Μασσαλίας, του Ντουμπάι, του Εστορίλ, της Μαδρίτης, έχονρας επικρατήσει τρεις φορές (Στοκχόλμη, Μασσαλία, Εστορίλ).

Υπενθυμίζεται πως στον Α΄ γύρο ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε και νίκησε με ανατροπή 4-6, 6-3, 6-4 τον 29χρονο Σέρβο Ντούσαν Λάγιοβιτς (νο 29), στον Β΄ γύρο νίκησε επίσης με ανατροπή 4-6, 6-3, 6-2 τον 27χρονο Γεωργιανό Νίκολοζ Μπασιλασβίλι (νο 17) και στα προημιτελικά με 7-6(3), 6-3 τον Αμερικανό Τζον Άισνερ (νο 19).

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης