Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποφάσισε να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για το US Open εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, διότι ο κάτοχος 17 τίτλων Grand Slam δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία να πλησιάσει το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ με τα 20 τρόπαια.

Ο Ελβετός δεν θα δώσει το παρόν στο εφετινό Flushing Meadows, καθώς προέρχεται από χειρουργική επέμβαση στο γόνατο και δεν βρίσκεται στα επιθυμητά επίπεδα αγωνιστικής κατάστασης, ενώ ο κάτοχος του περυσινού US Open, Ράφαελ Ναδάλ αποφάσισε, όπως αρκετοί άλλοι αθλητές, να μην ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη, εξαιτίας των ανησυχιών από την εξάπλωση του Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορώ να πω ότι είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο είμαι εδώ, αλλά είναι ένας από αυτούς», δήλωσε ο Τζόκοβιτς στους New York Times, προσθέτοντας ότι βρέθηκε πολύ κοντά στο να μην αγωνιστεί στο τουρνουά.

«Πρέπει να σκεφτώ τον εαυτό μου, την υγεία μου και την κατάσταση μου κι αν η ομάδα μου είναι σύμφωνη στο να είμαι εδώ. Μόλις αυτό ξεπεράστηκε, τότε, φυσικά, αισθανόμουν επίσης υπεύθυνος ως κορυφαίος παίκτης για να βρεθώ εδώ. Είναι σημαντικό για το άθλημά μας να συνεχίσω.

Θέλω να παίξω … Γι ‘αυτό είμαι εδώ. Προσωπικά δεν φοβάμαι στο να ρισκάρω, στο να βρεθώ σε μια πραγματικά επικίνδυνη κατάσταση για τον εαυτό μου. Εάν ένιωθα έτσι, πιθανότατα δεν θα ήμουν εδώ» επισήμανε ο «Νολε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τζόκοβιτς δέχτηκε αρκετά «πυρά» τον Ιούνιο όταν διοργάνωσε το «Adria Tour» στη Σερβία και στην Κροατία, κίνηση που αποδείχθηκε λανθασμένη, καθώς αρκετοί τενίστες, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Ο 33χρονος Σέρβος είπε ότι ένιωθε ότι η κριτική είχε μετατραπεί σε «κυνήγι μαγισσών»: «Δε νομίζω ότι έχω κάνει κάτι κακό, για να είμαι ειλικρινής», δήλωσε ο Τζόκοβιτς και συνέχισε: «Λυπάμαι για τα άτομα που μολύνθηκαν. Εάν αισθάνομαι ένοχος για κάποιον που μολύνθηκε από εκείνη τη στιγμή και μετά στη Σερβία, την Κροατία και την περιοχή; Φυσικά όχι. Πώς μπορείς να κατηγορείς ένα άτομο για τα πάντα;»

Ο Τζόκοβιτς θα παίξει για πρώτη φορά στο Western & Southern Open, ένα τουρνουά προθέρμανσης που ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη, πριν από την έναρξη του US Open στις 31 Αυγούστου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης