Σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνέχεια της διαβούλευσης των τελευταίων εβδομάδων για το ενδεχόμενο της σταδιακής επιστροφής των φιλάθλων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τους Υφυπουργούς Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Συμμετείχαν από τη Super League 1, ο πρόεδρος Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο διευθυντής διοργάνωσης πρωταθλημάτων, Θοδωρής Λάιος, αντιπροσωπεία του Συνεταιρισμού (Κάτια Κοξένογλου, Κώστας Καραπαπάς, Ηλίας Πουρσανίδης, Σωτήρης Μάρκου) και εκπρόσωποι των εταιριών διάθεσης εισιτηρίων, TicketMaster και Viva.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοργανώτρια του πρωταθλήματος κατέθεσε πλήρη φάκελο με εμπεριστατωμένη πρόταση για την επιστροφή ποσοστού επί των φιλάθλων στις εξέδρες. Παρουσίασε αναλυτικές και λεπτομερείς προβλέψεις αυστηρής εφαρμογής υγειονομικών πρωτοκόλλων, για κάθε επιμέρους στάδιο της διαδικασίας: Από την ηλεκτρονική παραγγελία του εισιτηρίου μεσοβδόμαδα μέχρι την ασφαλή προσέλευση, είσοδο, παραμονή και αποχώρηση από το γήπεδα μετά από τη λήξη του αγώνα, καθώς και αυστηρές κυρώσεις σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης με τους κανόνες παρουσίας στα γήπεδα.

Κοινή στόχευση, όπως τόνισαν οι δύο Υφυπουργοί, η επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς καμία έκπτωση στους όρους ασφάλειας έναντι του κορωνοϊού. Συνθήκη που πληρείται από τη συγκεκριμένη πρόταση της Super League και εξυπηρετείται από τη σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζουν στη Λίγκα το ευαίσθητο και ζωτικό ζήτημα οι ΠΑΕ.

Άμεσα, λοιπόν, το εν λόγω σχέδιο θα τεθεί υπόψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, από την οποία θα ζητηθεί να αποφανθεί σχετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε:

«Μετά από αρκετή δουλειά και καλή προετοιμασία, η Super League κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση. Αυτή θα είναι οδηγός για μια συζήτηση με τους λοιμωξιολόγους και με την ελπίδα ότι σύντομα θα καταφέρουμε να υπάρξουν οργανωμένα και πειθαρχημένα φίλαθλοι στις κερκίδες.

Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση διότι γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά από τους διοργανωτές του πρωταθλήματος, υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το στοίχημα θα το κερδίσουμε όλοι μαζί, εφόσον ενώσουμε δυνάμεις.

Είναι επίσης σημαντική η άριστη συνεργασία που έχουμε με το συνάδελφο και καλό φίλο, Νίκο Χαρδαλιά. Με την εμπειρία την οποία έχει, με την διάθεση να βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό συνολικότερα, σύντομα θα είμαστε σε θέση να δώσουμε νούμερα, ημερομηνίες, λεπτομέρειες εφαρμογής και χρονοδιάγραμμα».

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε από την πλευρά του:

«Η σημερινή μας συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και με διάθεση ουσιαστικής συνεργασίας. Επιβεβαιώθηκε η εδραιωμένη βούληση όλων των συμμετεχόντων να επιστρέψουν σταδιακά και κυρίως με απόλυτη ασφάλεια, οι φίλαθλοι στα ελληνικά γήπεδα.

Η Πολιτική Προστασία  θα σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια της Super League και σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Υφυπουργό, τον αγαπητό Λευτέρη Αυγενάκη, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Να διασφαλίσουμε ότι τα ελληνικά γήπεδα θα υποδεχθούν και πάλι κόσμο, με όλες τις προϋποθέσεις πλήρους προστασίας από τον κορωνοϊό.

Βρισκόμαστε σε διαδικασία λεπτομερειακής εξέτασης των όρων και των προϋποθέσεων κι ελπίζω ότι σύντομα, πάντα με τη στενή συνεργασία των εμπειρογνωμόνων και των λοιμωξιολόγων μας, θα έχουμε ευχάριστα νέα να ανακοινώσουμε».

Ο πρόεδρος της Super League, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, ως Super League, που το συγκεκριμένο και ουσιαστικό πλαίσιο προτάσεων και ο σχεδιασμός που παρουσιάσαμε σήμερα για τη σταδιακή επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, αντιμετωπίστηκε τόσο θετικά από τους υφυπουργούς Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στους οποίους εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την αρωγή και την προσπάθειά τους.

Η σημερινή παρουσίαση του ολοκληρωμένου σχεδίου της Super League είναι απότοκο των συναντήσεων που είχαμε με τους κ.κ. Χαρδαλιά και Αυγενάκη το προηγούμενο διάστημα, οι οποίοι με εποικοδομητικό τρόπο συντέλεσαν ώστε να έχουμε σήμερα αυτό το θετικό αποτέλεσμα.

Η Super League, από την πρώτη στιγμή, με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και αίσθημα ευθύνης, μέσω της ομάδας εργασίας που ασχολήθηκε καθημερινά με το θέμα της επιστροφής των φιλάθλων, σε συνέχεια ομόφωνων αποφάσεων του Διοικητικού της Συμβουλίου, συνέταξε ένα αναλυτικό σχέδιο, το οποίο αξιοποίησε τόσο τη διεθνή εμπειρία, όσο και την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από την επιτυχημένη διοργάνωση των play off και των play out, όσο και κατά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος Super League.

Η Super League είχε πει ότι “ ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους στις κερκίδες δε μπορεί να υπάρξει.”

Σήμερα έγινε ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και φυσικά σε στενή και συστηματική συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και τους εξειδικευμένους επιστήμονες που απαρτίζουν τις επιτροπές Εμπειρογνωμόνων της Πολιτείας, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή βήμα-βήμα, μέχρι να ευοδωθούν με τον καλύτερο τρόπο οι προσπάθειες όλων μας, πάντοτε με απόλυτο σεβασμό στα όσα προβλέπονται στα Πρωτόκολλα και με πρωταρχικό μέλημα τη διαφύλαξη της Υγείας όλων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης