Την τιμωρία της Τουρκίας για το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές της χαιρέτησαν στρατιωτικά στο «Σταντ Ντε Φρανς», δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στην τουρκική εισβολή στη Συρία, εισηγήθηκαν στην UEFA τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμανία.

Οι αντιδράσεις για αυτήν την κίνηση των Τούρκων διεθνών στο χθεσινό ματς (1-1) με τους «τρικολόρ», για τα προκριματικά του Euro 2020 είναι μεγάλες όπως μεγάλη είναι και η παγκόσμια κατακραυγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της γειτονικής χώρας το πράττουν αυτό, καθώς είχαν χαιρετήσει στρατιωτικά και στο ματς με την Αλβανία.

Ο στρατιωτικός χαιρετισμός των Τούρκων οπαδών και των παικτών του Γκιουνές στο ματς με τη Γαλλία:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάνα Μαρασινεάνου κάλεσε την UEFA να τιμωρήσει παραδειγματικά την Τουρκία για τον στρατιωτικό χαιρετισμό των διεθνών ποδοσφαιριστών της, ενώ κάτι αντίστοιχο έχει κάνει και η Γερμανία.

«Οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές δεν σεβάστηκαν τις προσπάθειες της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της αστυνομίας για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Ο στρατιωτικός χαιρετισμός είναι αντίθετος με τον αθλητισμό. Απαιτώ από την UEFA την άμεση τιμωρία της Τουρκίας» ανέφερε σε μήνυμά της η Μαρασινεάνου.

Όπως προαναφέραμε η στάση των Τούρκων έχει καταδικαστεί από την πλειοψηφία του ποδοσφαιρικού και κατ’ επέκταση του αθλητικού κόσμου.

Μάλιστα και η Ιταλία με επιστολή της ζήτησε από την UEFA να αλλάξει η έδρα του φετινού τελικού του Champions League που έχει οριστεί να γίνει στην Κωνσταντινούπολη τον Μάιο.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του zougla.gr, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ποδοσφαίρου, οι αξιωματούχοι της οποίας μετά τον στρατιωτικό χαιρετισμό των Τούρκων με την Αλβανία, είχαν αρκεστεί να δηλώσουν ότι θα ερευνήσουν το συμβάν, πλέον αναμένεται να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα, μετά τον νέο στρατιωτικό χαιρετισμό των παικτών του Σενιόλ Γκιουνές.


Η ιστοσελίδα «Fanatic» σε δημοσίευμά της αναφέρεται στην απόφαση της Γαλλίας να εισηγηθεί στην UEFA την τιμωρία των Τούρκων, με τον τίτλο του σχετικού θέματος να επισημαίνει: «Κάλεσμα-σκάνδαλο από τη Γαλλία: “Τιμωρήστε τους”».

Τούρκοι παίκτες: «Δώσαμε χαρά και εμψυχώσαμε τους στρατιώτες μας»

Ο Μπουράκ Γιλμάζ, μετά την ισοπαλία (1-1) με την Γαλλία στο Παρίσι ανέφερε: «Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, πήγαμε στο γήπεδο σκεπτόμενοι την δύσκολη κατάσταση στη χώρα μας. Μπορούμε να νικήσουμε ή να χάσουμε, αλλά είναι μία όμορφη γενιά.

Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Δεν είναι εύκολο να παίζεις μακριά από το σπίτι, αλλά όλοι οι Τούρκοι και οι άνθρωποι του Αλλάχ είναι ικανοποιημένοι από εμάς. Το ποδόσφαιρο είναι ένα στοιχείο που μπορεί να μας κάνει ευτυχείς σε αυτή την περίοδο».

Από την πλευρά του ο Τούρκος τερματοφύλακας Μερτ Γκιουνόκ δήλωσε: «Στις δύσκολες ημέρες που περνά η χώρα μας, δώσαμε χαρά και εμψυχώσαμε τους στρατιώτες μας, είμαστε χαρούμενοι. Είναι ένα ιστορικό βράδυ, θα θέλαμε να νικήσουμε τη Γαλλία, αλλά μιλάμε για τους παγκόσμιους πρωταθλητές, δεν είναι όλοι που μπορούν να τους βάλουν σε δύσκολη θέση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης