Την τελευταία πνοή του σε ηλικία 43 ετών άφησε ο παλαίμαχος παίκτης της Ρέιντζερς και της εθνικής Ολλανδίας, Φερνάντο Ρίκσεν, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο σύλλογος από τη Σκωτία.

Ο εκλιπών έδινε τα τελευταία χρόνια «μάχη» με τη νόσο κινητικού νευρώνα (MND), την οποία αποκάλυψε το 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ρέιντζερς ανακοινώνει με βαθιά θλίψη ότι ο πρώην παίκτης Φερνάντο Ρίκσεν απεβίωσε το πρωί μετά τη μάχη του με τη νόσο του κινητικού νευρώνα» αναφέρουν οι «διαμαρτυρόμενοι» στη σχετική ανακοίνωσή τους και συνεχίζουν τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Ο Φερνάντο πέρασε έξι σεζόν γεμάτες τρόπαια στο Άιμπροξ, έχοντας αποκτηθεί μαζί με μια πλειάδα άλλων Ολλανδών υπό την τεχνική ηγεσία του Ντικ Άντβοκαατ το καλοκαίρι του 2000. Οι σκέψεις όλων στη Ρέιντζερς είναι σήμερα με τη σύζυγό του Βερόνικα, την κόρη του Ιζαμπέλα και όλη την οικογένεια και τους φίλους του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρίκσεν, ο οποίος είχε 12 συμμετοχές στην εθνική Ολλανδίας, ενημέρωνε τον κόσμο για τη νόσο του κινητικού νευρώνα και συγκέντρωνε χρήματα για την αντιμετώπισή της μέσω του ιδρύματος που έφερε το όνομά του.

Περισσότεροι από 41.000 φίλαθλοι έδωσαν το «παρών» σε έναν φιλανθρωπικού χαρακτήρα αγώνα που διεξήχθη στο Άιμπροξ τον Ιανουάριο του 2015 και συγκεντρώθηκαν 320.000 λίρες, ενώ τα έσοδα μοιράστηκαν μεταξύ του Ρίκσεν, της κόρης του, της MND Σκωτίας και του φιλανθρωπικού ιδρύματος της Ρέιντζερς.

Στη διάρκεια της επαγγελματικής καριέρας του ο εκλιπών αγωνίστηκε στις Φορτούνα Σιτάρντ, Αλκμάαρ, Ρέιντζερς και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης