Δεν ανέδειξαν νικητή οι πρώτοι αγώνες στα τελευταία δύο ζευγάρια, για τη φάση των 16 του του Champions League, καθώς η Ατλέτικο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στη Μαδρίτη, ενώ η Μπενφίκα και ο Άγιαξ μοιράστηκαν τις εντυπώσεις στη Λισαβόνα με το χορταστικό 2-2.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη οι ρεβάνς της 15ης Μαρτίου σε «Ολντ Τράφορντ» και «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» θα διεξαχθούν από… μηδενική βάση, δεδομένου ότι δεν ισχύει πλέον ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρώτη επίσημη αναμέτρηση στην ιστορία τους με τους «μπέμπηδες» οι «ροχιμπλάνκος» ευτύχησαν να προηγηθούν αρκετά γρήγορα.

Πιο συγκεκριμένα ο Ζοάο Φέλιξ στο 7ο λεπτό άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, ωστόσο αυτό το γκολ δεν αποδείχθηκε αρκετό για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε για να φτάσει στη νίκη, καθώς ο Ελάνγκα, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς νωρίτερα, ισοφάρισε στο 80΄. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι είχαν και δύο δοκάρια, το πρώτο με τον Βρσάλικο (45′) και το δεύτερο σε προσπάθεια του Γκριεζμάν (87′) .

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας ο Άγιαξ προηγήθηκε δύο φορές απέναντι στην Μπενφίκα, την εστία της οποίας υπερασπίστηκε και πάλι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Παρ΄ όλα αυτά οι Ολλανδοί δεν έφυγαν νικητές, καθώς οι «Αετοί» κατάφεραν να ισοφαρίσουν ισάριθμες και το τελικό 2-2 αφήνει «ανοιχτούς λογαριασμούς» στη ρεβάνς του Άμστερνταμ.

Πρόσωπο του αγώνα ήταν και πάλι ο Γάλλος στράικερ του «Αίαντα», Σεμπαστιάν Αλέ, ο οποίος κατάφερε να σκοράρει δύο φορές, μόνο που το πρώτο ήταν αυτογκόλ!

Ο Αλέ, πάντως, κατάφερε να σκοράρει για 11η φορά στο Champions League και στα 7 ματς που έχει δώσει έως τώρα η ομάδα του. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει βρει δίχτυα στα μισά από τα 22 γκολ των Ολλανδών στην εφετινή διοργάνωση, ισοφαρίζοντας τα προηγούμενα κορυφαία ρεκόρ τους, στις σεζόν 1995/1996 και 2018/2019.

Μάλιστα, το γεγονός ότι χρειάστηκε 7 αγώνες για να πετύχει 11 τέρματα, σημαίνει πως κατέχει πλέον την καλύτερη επίδοση παίρνοντας τα πρωτεία από τον Έρλινγκ Χάαλαντ που είχε σκοράρει 11 γκολ, αλλά σε 9 ματς.

Το γκολ της ισοφάρισης για την Μπενφίκα το πέτυχε ο Γιαρέμτσουκ στο 72′, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, ενώ το σκορ για τον «Αίαντα» είχε ανοίξει στο 18′ ο Τάντιτς.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στους πρώτους αγώνες της φάσης των «16»

Σπόρτινγκ Λ. (Πορτογαλία)-Μάντσεστερ Σ. (Αγγλία) 0-5

(7΄ Μαχρέζ, 17΄,44΄ Μπερνάρντο Σίλβα, 32΄ Φόντεν, 58΄ Στέρλινγκ)

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Ρεάλ Μ. (Ισπανία) 1-0

(90+4΄ Μπαπέ)

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Μπάγερν (Γερμανία) 1-1

(21΄ Αντάμου – 90΄ Κομάν)

Ίντερ (Ιταλία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 0-2

(75΄ Φιρμίν0, 83΄ Σαλάχ)

Τσέλσι (Αγγλία)-Λιλ (Γαλλία) 2-0

(8΄ Χάβερτς, 63΄ Πούλισικ)

Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Γιουβέντους (Ιταλία) 1-1

(66΄ Παρέχο – 1΄ Βλάχοβιτς)

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Άγιαξ (Ολλανδία) 2-2

(26΄αυτ. Αλέ, 72΄ Γιάρεμτσουκ – 18΄ Τάντιτς, 29΄ Αλέ)

Ατλέτικο Μ. (Ισπανία)-Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία) 1-1

(7΄ Ζοάο Φέλιξ – 80΄ Ελάνγκα)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης