Ιστορική βραδιά είναι η σημερινή για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία νίκησε 2-1 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο «Μπερναμπέου» και βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρόκριση στα νοκ άουτ του Champions League, ενώ στο Μιλάνο η Μίλαν πήρε τον πρώτο της βαθμό στη διοργάνωση.

Πριν από 12 χρόνια, την ίδια ακριβώς ημερομηνία (3/11/2009) ο Καρίμ Μπενζεμά είχε πετύχει το «παρθενικό» του γκολ με την φανέλα της Ρεάλ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Απόψε ο Γάλλος στράικερ σκόραρε δύο φορές εναντίον των Ουκρανών, με το πρώτο του τέρμα να μένει στην Ιστορία καθώς ήταν το 1000ο για τους «μερένχες» στο Champions League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ηλικία 33 ετών και 319 ημερών, ο Μπενζεμά έγινε ο γηραιότερος παίκτης του συλλόγου που σκοράρει περισσότερες από μία φορά σε αγώνα της συγκεκριμένης διοργάνωσης μετά τον αείμνηστο, Φέρεντς Πούσκας, ο οποίος ήταν 38 ετών όταν είχε βρει δίχτυα τον Σεπτέμβριο του 1965.

Παράλληλα, ο αρχηγός των Μαδριλένων έφτασε τα 63 τέρματα στο Champions League, πλησιάζοντας τον Ραούλ που έχει 66 και βρίσκεται στην 2η θέση του πίνακα των κορυφαίων σκόρερ του συλλόγου, πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο που μετρά 105.

Μετά την ήττα αυτή η Σαχτάρ έχασε και μαθηματικά κάθε ελπίδα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά της η Μίλαν δεν μπόρεσε ούτε σήμερα να «σπάσει το ρόδι» και να φτάσει στην πρώτη της νίκη στο Champions League.

Παραχώρησε ισοπαλία στο «Τζουζέπε Μεάτσα» στην Πόρτο (1-1), παίρνοντας τον πρώτο της βαθμό στο τουρνουά μετά από τρεις σερί ήττες, ωστόσο μετά από αυτό το αποτέλεσμα είναι με το ένα πόδι εκτός συνέχειας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Στον αντίποδα με τον βαθμό οι «δράκοι» παρέμειναν στην 2η θέση του 2ου ομίλου με 5 βαθμούς, πίσω από την πρωτοπόρο, Λίβερπουλ (9β.)

Μίλαν-Πόρτο 1-1 (COSMOTE SPORT 3 HD)

Γκολ: 6′ Ντίας (Πόρτο), 61′ αυτ. Εμπεμπά (Μίλαν)

Κίτρινες: Γκρούγιτς (Πόρτο), Τομόρι (Μίλαν), Εμπεμπά (Πόρτο), Βιτίνια (Πόρτο)

ΜΙΛΑΝ: Ταταρουσάνου, Καλάμπρια (46′ λ.τ. Καλούλου), Ρομανιόλι, Ερναντές, Τόμορι, Μπενασέρ, Τονάλι (68′ Κεσί), Σαλεμάκερς, Μπραΐμ Ντίαθ (68′ Κρούνιτς),  Λεάο, Ζιρού (76′ Ιμπραΐμοβιτς)

ΠΟΡΤΟ: Ντιόγκο Κόστα, Πέπε, Ουρίμπε, Ζαϊντού, Εμπεμπά, Οτάβιο, Σέρτζιο Ολιβέιρα (69′ Βιτίνια), Λουίζ Ντίαζ (79′ Κόστα), Εβάνιλσον (79′ Κονσεϊσάο), Ζοάο Μάριο, Ταρεμί

 

 

Ρεάλ Μαδρίτης-Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-1 (COSMOTE SPORT 2 HD)

Γκολ: 14′, 61′ Μπενζεμά (Ρεάλ), 39′ Φερνάντο (Σαχτάρ)

Κίτρινες: Μεντί (Ρεάλ), Κασεμίρο (Ρεάλ)

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (66′ Νάτσο), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Κρόος, Κασεμίρο, Μόντριτς, Λούκας Βάσκεθ, Βινίσιους, Μπενζεμά (79′ Γιόβιτς)

ΣΑΧΤΑΡ: Τρουμπίν, Ισμαΐλι, Ματβιγένκο, Μαρλόν, Ντοντό, Στεπανένκο (79′ Σουντάκοφ), Μαϊκόν, Άλαν Πάτρικ (79′ Αντόνιο), Τετέ (79′ Μάρλος), Μούντρικ (71′ Σόλομον), Φερνάντο

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης