Η «αυτοκράτειρα» της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης έκανε επίδειξη δύναμης στον τελικό του final-8 και διατήρησε το «στέμμα» της.

Σε αντίθεση με το περσινό… θρίλερ, που κρίθηκε στα πέναλτι, αυτή τη φορά η Προ Ρέκο επιβλήθηκε άνετα με 14-11 της γηπεδούχου Νόβι Μπέογκραντ στο Βελιγράδι, κατέκτησε το Champions League ανδρών για ενδέκατη φορά στην ιστορία της και επανέλαβε κάτι που μόνο η Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (1968-1970) είχε πετύχει στο παρελθόν, πανηγυρίζοντας τον τίτλο για τρίτη διαδοχική σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ιταλικό συγκρότημα έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του, παίζοντας εξαιρετική άμυνα και βρίσκοντας πληθώρα λύσεων στην επίθεση.

Η Προ Ρέκο προηγήθηκε 4-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου και άντεξε ακόμη κι όταν ο Γκονσάλο Ετσενίκε αποβλήθηκε για βιαιοπραγία, 5΄37΄΄ πριν τη λήξη της δεύτερης περιόδου. Αγωνιζόμενη για τέσσερα λεπτά με παίκτη λιγότερο, η ομάδα του Σάντρο Σούκνο κατάφερε μάλιστα να πετύχει δύο γκολ, για να ξεφύγει 7-3 και 9-5 στο ημίχρονο.

Όσο κι αν προσπαθούσαν οι Γρανάδος και Στραχίνια Ράσοβιτς, οι πρωταθλητές Ευρώπης σκόραραν όπως και όποτε ήθελαν, με τους Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο και Γκέργκο Ζάλανκι να είναι η «αιχμή του δόρατος». Η διαφορά έφτασε στο +5 (14-9) στις αρχές της τελευταίας περιόδου και τα πανηγύρια στο «στρατόπεδο» της Προ Ρέκο ξεκίνησαν νωρίς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τη Νόβι Μπέογκραντ, έφυγε για δεύτερη διαδοχική χρονιά ηττημένη από τον -εντός έδρας- τελικό, και μαζί της και οι δύο Έλληνες διεθνείς. Για τον Άγγελο Βλαχόπουλο, που πέτυχε ένα γκολ στο τελευταίο οκτάλεπτο, είναι ο τρίτος χαμένος τελικός στο Champions League (μετά τον περσινό με τη σερβική ομάδα αλλά και εκείνον του 2016 με τον Ολυμπιακό) και για τον Δημήτρη Σκουμπάκη ο δεύτερος, μετά από το 2019 με τον Ολυμπιακό.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη τη Νόβι Μπέογκραντ): 1-4, 4-5, 4-4, 2-1

Τα γκολ:

ΝΟΒΙ ΜΠΕΟΓΚΡΑΝΤ: Γρανάδος 5, Στρ. Ράσοβιτς 3, Πιγέτλοβιτς, Γιάκσιτς, Βλαχόπουλος

ΠΡΟ ΡΕΚΟ: Ντι Φούλβιο 4, Ζάλανκι 4, Ιβοβιτς 3, Γιάνγκερ, Βελότο, Χάλοκ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης