Δικαστήριο στο Μιλάνο απέρριψε την έφεση του Ρομπίνιο και επιβεβαίωσε την εννιαετή ποινή φυλάκισης για τον πρώην παίκτη της Μίλαν, όσον αφορά στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού μίας 23χρονης το 2013.

Η ποινή των εννέα ετών έχει επίσης επιβεβαιωθεί για έναν φίλο του Βραζιλιάνου, τον Ρικάρντο Φάλκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον περασμένο Δεκέμβριο το εφετείο επιβεβαίωσε τη συγκεκριμένη ποινή στον Ρομπίνιο, ο οποίος άσκησε έφεση, που όμως απορρίφθηκε χθες.

Τώρα αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψής του, καθώς βρίσκεται στη Βραζιλία και όχι στην Ιταλία.

Ο Ρομπίνιο είχε κληθεί να αποζημιώσει την 23χρονη με 60.000 ευρώ, ενώ οι δικηγόροι της ζήτησαν τη φυλάκισή του για δέκα χρόνια. Πάντως ο άλλοτε άσος των «ροσονέρι» υποστηρίζει μέχρι σήμερα πως είναι αθώος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν οι ερευνητές, ο Ρομπίνιο και οι φίλοι του -τέσσερις από τους οποίους δεν έχουν ταυτοποιηθεί- το βράδυ της 22ας Ιανουαρίου 2013 μέθυσαν την κοπέλα σε σημείο να την καταστήσουν αναίσθητη και στη συνέχεια τη βίασαν με τη σειρά.

Χωρίς να είναι σε θέση να αντισταθεί, την πήγαν στο βεστιάριο ενός νυχτερινού κλαμπ στο Μιλάνο, όπου η νεαρή γυναίκα επρόκειτο να γιορτάσει τα γενέθλιά της.

Σύμφωνα με τους δικαστές, ο Ρομπίνιο και ο φίλος του έδειξαν «απόλυτη περιφρόνηση» για το κορίτσι, «που εκτέθηκε σε επαναλαμβανόμενες ταπεινώσεις, καθώς και πράξεις σεξουαλικής βίας».

Από τις συνομιλίες των κινητών τηλεφώνων προέκυψε ότι η νεαρή γυναίκα περιγράφηκε από τους κατηγορούμενους «με επίθετα και όρους που ήταν συχνά κυνικοί και περιφρονητικοί, ξεκάθαρα σημάδια αδίστακτων (ατόμων) και με σχεδόν βέβαιη επίγνωση μελλοντικής ατιμωρησίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρομπίνιο είχε υπογράψει στη Σάντος τον Οκτώβριο, όμως, μετά το εν λόγω περιστατικό και την κατακραυγή από φιλάθλους και χορηγούς, το συμβόλαιό του λύθηκε άμεσα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης