Μπορεί το περσινό τουρνουά του Γουίμπλεντον να είχε απαγορεύσει στους Ρώσους και στους Λευκορώσους τενίστες να συμμετάσχουν λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωστόσο φέτος θα αγωνιστούν κανονικά στο Grand Slam της Αγγλίας.

Όπως ανακοίνωσαν συγκεκριμένα οι διοργανωτές:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τωρινή πρόθεσή μας είναι να δεχθούμε συμμετοχές Ρώσων και Λευκορώσων παικτών, υπό την προϋπόθεση ότι θα αγωνιστούν ως «ουδέτεροι» αθλητές και θα πληρούν τις κατάλληλες συνθήκες». Αυτές αφορούν στο να μην υποστηρίζουν (δημόσια τουλάχιστον) τις πρακτικές των ηγετών των χωρών τους, αλλά και να μην λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση».

Έτσι λοιπόν και μετά από αυτή την απόφαση, επιστρέφουν στις 3 Ιουλίου για το Γουίμπλεντον τενίστες όπως οι, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, Αντρέι Ρούμπλεφ και οι Αρίνα Σαμπαλένκα και Ντάρια Κασάτκινα από γυναίκες.

Από τη μεριά της η Ουκρανία προέτρεψε σήμερα (31/3) τη βρετανική κυβέρνηση να μην εκδώσει βίζα σε Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η απόφαση του Wimbledon να επιτρέψει τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων παικτών είναι ανήθικη. Έχει σταματήσει η Ρωσία την επιθετικότητά της ή τις φρικαλεότητες της;» έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας, υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Καλώ την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να αρνηθεί να χορηγήσει βίζα στους αθλητές τους», πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης