Με αποκλεισμό 5 αγωνιστικών τιμώρησε η Euroleague τον Γκερσόν Γιαμπουσέλε για την επίθεση και τον τραυματισμό του Ντάντε Έξουμ, κατά τον χθεσινό επεισοδιακό αγώνα των playoffs της Euroleague, κάτι που σημαίνει ότι τελείωσε η σεζόν για εκείνον.

Επίσης εάν η Παρτίζαν κάνει το 3-0 και προκριθεί, δεν θα έχει τον Κέβιν Πάντερ-που επίσης τιμωρήθηκε- στη σύνθεσή της στον ημιτελικό του Final Four με Μπαρτσελόνα ή Ζάλγκιρις Κάουνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουδείς από τους τέσσερις που τιμωρήθηκαν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον τρίτο αγώνα της σειράς.

Η ανακοίνωση:

«Ο ανεξάρτητος πειθαρχικός δικαστής της Euroleague, αφού εξέτασε τα περιστατικά από τον 2ο αγώνα της σειράς playoffs μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Παρτιζάν Βελιγραδίου, εξέδωσε τις ακόλουθες αποφάσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

*Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρτιζάν βελιγραδίου έλαβαν πρόστιμο 50.000 ευρώ η καθεμία για αντιαθλητική συμπεριφορά αφού παίκτες και από τις δύο ομάδες που εμπόδισαν την κανονική λήξη του αγώνα σύμφωνα με το άρθρο 29.1.α του Πειθαρχικού Κώδικα Μπάσκετ της Euroleague.

*Ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε έχει τιμωρηθεί με 5 αγώνες σύμφωνα με το άρθρο 27.1.α) του πειθαρχικού κώδικα της Euroleague Basketball.

*Ο Κέβιν Πάντερ τιμωρήθηκε με τιμωρία 2 αγώνων σύμφωνα με το άρθρο 27.1.α) του Πειθαρχικού Κώδικα Μπάσκετ της Euroleague.

*Ο Γκάμπριελ Ντεκ τιμωρήθηκε με 1 αγώνα αποκλεισμό σύμφωνα με το άρθρο 27.1.α) του Πειθαρχικού Κώδικα Μπάσκετ της Euroleague.

*Ο Ματίας Λεσόρ έχει τιμωρηθεί με 1 αγώνα αποκλεισμό σύμφωνα με το άρθρο 27.1.α) του πειθαρχικού κώδικα της Euroleague Basketball.

Οι παραπάνω αποφάσεις δεν υπόκεινται σε προσφυγή, λόγω της φύσης της έκτακτης διαδικασίας που διεξήχθη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης