Φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στο... Pro Evolution Soccer

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Απριλίου 2020, 16:52
Φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στο... Pro Evolution Soccer

Στον αγώνα που γίνεται ώστε να προστατευθούν οι κοινότητες των προσφύγων από την πανδημία του Covid-19, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ διοργανώνει για πρώτη φορά ένα φιλικό διαφορετικό από τα άλλα! Οι Αλφόνσο Ντέιβις της Μπάγερν Μονάχου και Ασμίρ Μπέγκοβιτς της Μίλαν θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο Pro Evolution Soccer (PES) σε μια... διαδικτυακή μονομαχία.

Η επιλογή των δύο συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών δεν έγινε τυχαία: ο Ντέιβις, αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου, γεννήθηκε σε καμπ προσφύγων στη Γκάνα από Λιβεριανούς γονείς, με την οικογένειά του να μεταναστεύει όταν ήταν πέντε ετών στον Καναδά. Ο Μπέγκοβιτς, τερματοφύλακας της Μίλαν, αναγκάστηκε μαζί με την οικογένειά του να εγκαταλείψουν τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη τη δεκαετία του ’90. Αρχικά μετακόμισαν στη Γερμανία κι εν συνεχεία εγκαταστάθηκαν – επίσης – στον Καναδά. Έχοντας γνωρίσει από πρώτο χέρι τι εστί πρόσφυγας, δεν ξέχασαν τις ρίζες τους και πλέον, όντας αμφότεροι διεθνείς και καταξιωμένοι ποδοσφαιριστές, δίνουν τη δική τους βοήθεια για να στηρίξουν τους μετανάστες, με την πανδημία του κορωνοϊού σε πλήρη εξέλιξη.

Για τους ενδιαφερόμενους, η αναμέτρηση θα μεταδοθεί από την επίσημη ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (UNCHR) για τους πρόσφυγες σήμερα, Σάββατο 25/4, στις 17:00 (ώρα Ελλάδος).

 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Απριλίου 2020, 16:54