Λάσο: «Δημιουργήσαμε ομάδα με μέταλλο»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019, 19:40
Λάσο: «Δημιουργήσαμε ομάδα με μέταλλο»

Ο Πάμπλο Λάσο στη συνέντευξη Τύπου για το φάιναλ φορ της Euroleague, που αρχίζει την Παρασκευή στη Βιτόρια απέφυγε να συγκρίνει την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης με την τωρινή Ρεάλ, τονίζοντας όμως ότι η «βασίλισσα» είναι ομάδα με μέταλλο.

Μία ημέρα πριν τον ημιτελικό της Παρασκευής (17/5) με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο τεχνικός των Ισπανών δήλωσε: «Είναι μπασκετική πόλη η Βιτόρια. Ο κόσμος λατρεύει την ομάδα. Είμαι υπερήφανος που το φάιναλ φορ γίνεται εδώ. Έχω πολλούς φίλους εδώ και όταν έγινε γνωστό πως θα διεξαχθεί στη Βιτόρια η καταληκτική φάση, πολλοί φίλοι μου από εδώ με κάλεσαν για να μου το πουν».

Για τους τομείς στους οποίους η Ρεάλ Μαδρίτης υπερέχει εν συγκρίσει με πέρυσι, ο Λάσο είπε: «Δεν είναι εύκολο να συγκρίνεις τις δύο ομάδες. Βγήκαν στην επιφάνεια σημαντικοί παίκτες. Δημιουργήσαμε ομάδα με μέταλλο. Δεν είναι εύκολο να φτάνεις σε φάιναλ φορ. Η ομάδα είναι έτοιμη ψυχολογικά και πνευματικά. Έχω τεράστιο σεβασμό για τους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας πέρυσι. Άλλαξε η ομάδα και σέβομαι αυτούς που έχω δίπλα μου».

Για την εμπειρία που έχει ως ομάδα η Ρεάλ, ο προπονητής της ισπανικής ομάδας επισημανε: «Η εμπειρία στη ζωή αλλά και στο μπάσκετ είναι σημαντική. Πρέπει να είσαι φιλόδοξος ναι να δουλεύεις. Η εμπειρία μετράει, αλλά χωρίς τα υπόλοιπα δεν φτάνεις κάπου. Η εμπειρία δεν θα μας βοηθήσει στον ημιτελικό. Πρέπει να κοιτάξουμε τους τομείς του μπάσκετ. Από μόνη της η εμπειρία δεν σε βγάζει κάπου. Γνωρίζουμε τα φάιναλ φορ, αλλά ως εκεί. Έχουμε τα όπλα μας έτοιμα για τη μάχη».

Για τους πολλούς Αργεντινούς που έχουν περάσει από τη Βιτόρια ανέφερε: «Στη Βιτόρια είχαν έρθει οι πρώτοι Αργεντινοί τη διετία 1987-88. Δεν είχαν φτάσει πολλοί Αργεντινοί μέχρι τότε. Ανοίξαμε ένα δρόμο και η Βιτόρια πρωτοτύπησε σε αυτό το κομμάτι. Άμεσα οι παίκτες προσαρμόστηκαν στην πόλη και γι' αυτό υπήρχε αυτή η παράδοση να έρχονται παίκτες από τη συγκεκριμένη χώρα. Έκανε καλό και στους ίδιους τους παίκτες γιατί προόδευσαν. Εγώ έτσι το βλέπω, το βλέπω με θετικό πνεύμα. Οι Αργεντινοί δίνουν ένα κίνητρο στην ομάδα, όπως ο Καμπάτσο και ο Νοτσιόνι στο παρελθόν».

Για το αν θα κάνει κάτι ιδιαίτερο αν κατακτήσει την EuroLeague είπε: «Η μόνη μου έγνοια είναι να επιστρέψω στη γυναίκα και τα παιδιά μου πίσω στη Μαδρίτη».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019, 19:51