Η Δανία έγινε η πρώτη εθνική ομάδα που προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro 2020, καθώς επικράτησε το Σάββατο με το εμφατικό 4-0 σκορ της Ουαλίας, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της νοκ-άουτ φάσης της διοργάνωσης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των Σκανδιναβών, οι οποίοι κυριάρχησαν στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα», ήταν ο επιθετικός της Νις, Κάσπερ Ντόλμπεργκ, ο οποίος πέτυχε τα πρώτα δύο γκολ της ομάδας του (27΄, 48΄).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 88′ ο Μέλε αύξησε κι άλλο τον δείκτη του σκορ, ενώ ο Μπρεϊθγουέιτ στις καθυστερήσεις (90΄+5) υπέγραψε τον θρίαμβο της ομάδας του.

Μάλιστα ο άσος της Μπαρτσελόνα είχε δοκάρι στο 86′, ενώ στο 90′ ο Γουίλσον αποβλήθηκε από το ματς αφήνοντας τους Ουαλούς με 10 παίκτες.

Η Δανία θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Ολλανδία-Τσεχία, στο Μπακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Η επιστροφή του Ντόλμπεργκ στο γήπεδο όπου έζησε μεγάλες στιγμές με τον Άγιαξ (119 συμμετοχές σε 3 χρόνια, με 45 γκολ από το 2016 έως το 2019) συνδυάστηκε με μία μεγαλειώδη εμφάνιση από την πλευρά του.

Αρχικά με το πανέμορφο σε εκτέλεση τέρμα στο 27ο λεπτό, όταν βρήκε όσο χώρο χρειαζόταν για να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γουόρντ και στο 48΄ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Γουίλιαμς κι από κοντά δεν είχε κανένα πρόβλημα να «εκτελέσει» τον γκολκίπερ των «δράκων».

Οι Δανοί είχαν κι άλλη μεγάλη ευκαιρία στο 86΄ για να φτάσουν στο 3-0, αλλά το πλασέ του Μπρεθγουέιτ σταμάτησε στο δοκάρι και στην επαναφορά της μπάλας το σουτ του Άντερσεν βρήκε σε πόδι αμυντικού της Ουαλίας κι έφυγε κόρνερ.

Δύο λεπτά μετά, όμως, ο Μέλε ανέβασε το δείκτη του σκορ, για να «γράψει» το 4-0 στις καθυστερήσεις ο Μπρέϊθγουειτ με σουτ κι αφού η φάση ελέγχθηκε από το VAR.

Στην 96η συμμετοχή του με την φανέλα της Εθνικής Ουαλίας, ο Γκάρεθ Μπέιλ, δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του πιο μακριά από την φάση των ομίλων, ενώ από την άλλη ο Σμάιχελ, διαφύλαξε για πρώτη φορά ανέπαφη την εστία του στη διοργάνωση!

Ουαλία: Γουόρντ – Ρόμπερτς, Μέφαμ, Ροντόν, Ντέιβις – Μόρελ (59′ Γουίλσον), Άλεν – Μπέιλ, Ράμσεϊ, Τζέιμς (78′  Μπρουκς) – Μουρ (78′ Ρόμπερτς)

Δανία: Σμάιχελ – Βέστεργκααρντ, Κγιάερ (77′ Άντερσεν), Κρίστενσεν – Μέλε, Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (60′ Γένσεν), Στρίγκερ (77′ Μπόιλεσεν) – Ντάμσγκααρντ (60′ Νέργκαρντ), Ντόλμπεργκ (69′ Κορνέλιους), Μπρέιθγουεϊτ.

Τα γκολ του αγώνα:

 

 

 

 

Καλές στιγμές από το παιχνίδι:

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης